Tennis

Carlos Alcaraz guanya el Màsters 1000 d’Indian Wells i és el número 1 del món

El murcià s’ha imposat a Danïil Medvédev a la final del torneig per 6-2 i 6-3 en 70 minuts de partit i torna al capdavant de la classificació

Carlos Alcaraz ha guanyat aquesta matinada el Màsters 1000 d’Indian Wells després d’imposar-se a la final en dos sets al rus Danïil Medvédev, per 6-2 i 6-3 en 1 hora i 10 minuts. D’aquesta manera, el murcià ha aconseguit el seu tercer torneig Màsters 1000 i, a més, ha arribat, de nou, al número 1 del món, gràcies a l’absència en aquest torneig de Novak Djokovic. El murcià ha començat el partit amb una gran intensitat i, en menys de 10 minuts, ja havia trencat el servei del seu rival, col·locant-se amb un 3-0. A més, Medvédev ha comès molts errors durant el tram inicial del partit i això ha aprofitat el favorit al títol per escapar-se en el marcador.

Els errors només han fet que augmentar la renda fins al final del primer set, realitzant dues ruptures més al servei del rus, acabant el set amb un 6-2. La dinàmica ha continuat durant el segon set, amb un Medvédev sense opcions capgirar la situació. Finalment, ha rematat la feina amb un 6-3.

Amb aquest resultat, suma 640 punts en la classificació, situant-se amb 7.240 punts com a número 1 del món, amb una distància de 60 punts sobre Novak Djokovic. El serbi no ha competit en Indian Wells i no ho farà en Miami. Per tant, si l’espanyol vol mantenir el número 1 després de la gira americana, haurà de guanyar, el torneig que ja va conquistar l’any passat.

En el quadre femení, la kazakh Elena Rybakina ha guanyat a la bielorussa Aryna Sabalenka per 7-6 i 6-4 i conquereix el seu quart torneig individual. Anteriorment, s’havia endut els tornejos de Bucarest, Hobart (Austràlia) i el de Wimbledon.