El Granollers sobreviu contra l’Aarhus (32-34)

L’equip vallesà ha anat tot el partit a remolc, però amb un parcial final de 5-0 manté l’esperança amb vista a la tornada dels vuitens de final a la pista del conjunt danès

El Fraikin BM Granollers, amb un parcial final de 5-0 en tres minuts, ha sortit viu de l’anada dels vuitens de final de la Lliga europea i afrontarà la tornada, dimarts vinent, a la pista de l’Skanderborg-Aarhus (32-34) amb només dos gols de desavantatge. El conjunt vallesà ha anat gairebé tot el partit a remolc del seu rival –12-20 al descans– i ha evidenciat que l’eliminatòria no li arribava en el millor moment, ni físic, ni mental. Amb la baixa ja coneguda d’Adrià Martínez, sí que han jugat Antonio García, amb problemes musculars, i Joan Amigó, que venia de tres dies amb un procés febril per unes angines.

Amb una defensa agressiva i letals contraatac, el conjunt danès ha marcat el ritme de joc en el primer quart (9-12). Antonio Rama ha demanat temps mort, però el conjunt local ha entrat en col·lapse. Salah Boutaf s’ha anat fet gran sota els pals (9 aturades en el primer temps) i l’Skanderborg anotava amb molta facilitat. El Granollers ha estat més de 7 minuts sense veure porteria i l’equip escandinau ho aprofitava per ampliar la renda fins als 8 gols (9-17). El tècnic vallesà ha optat per canviar l’inquilí de la porteria. Marc Guàrdia ha entrat en el lloc de Rangel Luan i ha ordenat una disposició defensiva en 5-1. Un gol d’Esteban Salinas ha trencat la sequera i els locals han tingut una tímida reacció (12-18). Abans del descans, però, han tornat als 8 gols de desavantatge en un primer acte per oblidar (12-20).

Després de la represa, les primeres aturades de Rangel i l’empenta de Jan Gurri han servit per retallar diferències (19-24). Però l’Aarhus continuava penalitzant qualsevol pèrdua local i en tenia prou amb ben poc per tornar a obrir l’escletxa (22-30). Un cop rebut per Torriani ha servit perquè el jove del filial Pablo Guijarro (46’) s’estrenés momentàniament en la competició europea. En el tram final, les aturades de Rangel i el lideratge de Gurri han servit perquè continués viu amb vista a la tornada.