Ciclisme

L’australià Kaden Groves guanya l’esprint de Sabadell en la Volta a Catalunya

L’australià Kaden Groves (Alpecin) ha estat el vencedor de la quarta etapa de la 102a Volta a Catalunya, la més llarga, que ha enllaçat Llívia i Sabadell amb 188 quilòmetres de recorregut i que s’ha resolt, com era previsible, en un esprint multitudinari després que un grup de cinc corredors entre els quals hi eren els catalans David de la Cruz (Astana), que és de Sabadell i coneixia a bastament el terreny, i Roger Adrià (Kern Pharma), estiguessin molts quilòmetres escapats i fossin neutralitzats tot just a l’entrada de la capital vallesana, a només quatre quilòmetres del final de l’etapa. El segon lloc l’ha aconseguit el francès Bryan Coquard (Cofidis), que ha atacat massa aviat, i el podi l’ha completat el neozelandès Corbon Strong (Israel-Premier Tech). L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es manté líder amb el mateix temps que el belga Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), una lluita titànica que avui ha tingut un parèntesi. El vilanoví Marc Soler (UAE Emirates), desè a 1:12, és el millor català en la general. Els ciclistes afrontaran demà la tercera i última etapa de gran muntanya amb final a Lo Port, una dificultat orogràfica de gran magnitud –8,4 km amb rampes del 9% de mitjana–que pot acabar d’esmicolar la general i descartar favorits. En tot cas, la lluita entre els dos grans favorits viurà un nou episodi.

David de la Cruz, que volia guanyar a casa, s’ha mostrat especialment actiu en un tram inicial amb diverses escaramusses infructuoses abans de coronar la Molina, coll de primera situat avui en els primers quilòmetres de l’etapa. Geoffrey Bouchard (AG2R) ha estat el primer i Guillaume Martin (Cofidis), tercer, ha recuperat el lideratge de la muntanya. En el descens de la Collada de Tosses, De la Cruz, en el seu quart intent, i un altre català, el barceloní Roger Adrià (Kern Pharma), acompanyats de dos ciclistes més –Torsten Traenen (Uno-X Pro Cycling) i Cristopher Juul-Jensen (Team Layco)– ha iniciat una nova aventura. S’hi ha afegit un cinquè escapat: Nans Peters (AG2R). A 131 quilòmetres de la meta acumulaven 3 minuts. L’Ineos i el Cofidis lideraven les operacions del gran pilot per assegurar un esprint final en una de ls poques etapes propícies de la Volta. Adrià ha coronat al capdavant el collet de Sant Agustí (3a), amb Peters segon i De la Cruz, tercer, amb tot un mon de 97,5 quilòmetres per davant. Sigui com vulgui i malgrat la perseverança de De la Cruz, que s’ha erigit en un dels líders, el gran grup ha neutralitzat l’escapada quan entraven a Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)