Waterpolo

Fase final amb segell català

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró tindran d’aquí a una setmana l’últim escull contra l’Orizzonte i el Dunaujvàros per protagonitzar una final europea històrica a Can Llong

La final a quatre de la Champions femenina tindrà més que mai el segell i l’esperit de l’esport català. Principalment perquè dos dels quatre participants, l’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró, són del país i perquè l’escenari de joc, el divendres 31 de març i el dissabte 1 d’abril, serà la piscina de Can Llong del club sabadellenc.

El president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, va explicar en l’acte de presentació al Museu Melcior Colet com es va començar a gestar la candidatura catalana: “Va ser cosa de fa dos mesos i pel fet que hi havia tres clubs catalans jugant els quarts de final. Ens hauria agradat organitzar-ho a la piscina Sant Jordi de Barcelona, però en aquests moments encara no està operativa. Aleshores va sorgir la possibilitat de fer-ho al CN Sabadell i tots ens vam posar d’acord a fer una candidatura unitària, amb el suport de la federació espanyola.” El màxim mandatari de la natació i el waterpolo català considera que aquesta fase final ha de ser “un acte de reconeixement al waterpolo femení”. Bosch hi afegeix: “L’esforç de l’organització és per agrair l’esforç que aneu fent durant tants anys des dels clubs i que ha comportat tants èxits a la selecció estatal. Ara només caldrà un últim esforç des de la vessant esportiva perquè tot sigui un èxit i hi hagi una final catalana.” El sorteig del quadre va propiciar que el CN Sabadell i el CN Mataró s’esquivessin en les semifinals i, per tant, una final catalana és una possibilitat més que factible. L’Astralpool CN Sabadell se les haurà amb l’Orizzonte Catània sicilià (16.45 h) i l’Assolim CN Mataró, amb el Dunaujvàros hongarès (20 h). La gran final està programada pel dissabte 1 d’abril a les 17.30 h.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, també es va afegir a l’anhel de gaudir d’una final catalana. “Tant de bo sigui així i dissabte haguem d’estar tots amb el cor dividit”, va subratllar. Caula també va elogiar els valors que transmeten les jugadores i els equips que es jugaran el màxim títol europeu. “Si parléssim que és talent, és passió, igualtat, emoció, país, cohesió, és salut, diríem que és waterpolo femení i esport català. Segurament el waterpolo i l’hoquei sobre patins simbolitzen el segell amb esport català per excel·lència”, va remarcar.

Amb ganes de final

En l’acte de presentació també hi van intervenir els presidents del CN Sabadell, Claudi Martí, i del CN Mataró, Francesc Casabell, que van escenificar la bona entesa per acordar els diferents aspectes organitzatius de la fase final. Des de la vessant esportiva, també hi van participar els dos tècnics, David Palma (CN Sabadell) i Dani Ballart (CN Mataró), i dues jugadores de cada bàndol, Laura Ester i Maica García, per les vallesanes, i Clara Cambray i Vivian Sevenich, per les maresmenques. “Tant de bo hi hagi una final entre el Sabadell i el Mataró”, va exposar Ester, amb cinc Eurolligues al seu palmarès. “És una oportunitat única. No sé si ho tornarem a repetir. Volem passar a la final i guanyar aquesta Champions”, va etzibar Cambray, la capitana del CN Mataró, que ja va ser a la final a quatre de Kirixi 2017.

L’èxit del waterpolo femení no és casualitat i aquesta final permet visibilitzar-ho
Anna Caula
secretària general de l’esport
Semifinals (31/3)
16,45 h Orizzonte-Astralpool Sabadell
20 h Assolim Mataró-Dunaujvàros
Final (1/4)
16 h Partit pel bronze
17.30 h Partit pel títol
Aquesta fase final suposa un acte de reconeixement a l’esforç que fan els clubs catalans
Ramon Bosch
president federació catalana
És un orgull i un goig poder organitzar una fase final a casa amb dos equips catalans
Francesc Casabella
president del cn mataró
Són temps complicats per als clubs, però s’ha vist que el treball ben fet dona recompenses
Claudi Martí
president del CN sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)