Atletisme

Ilias Fifa obté el seu primer títol estatal de 10.000 m

El fondista de l’AA Catalunya trenca la barrera dels 28 minuts (27:59.76) a Burjassot i compleix els requisits per ser preseleccionat per a la copa d’Europa de la distància

Ilias Fifa (AA Catalunya) ha assolit el títol estatal de 10.000 m a Burjassot (Horta Nord) i amb un registre inferior als 28 minuts (27:59.76) compleix els requisits per ser preseleccionat per a la copa d’Europa de la distància, que es disputarà el 3 de juny a Pacé (França). El fondista de l’AA Catalunya ha seguit en tot moment el ritme imposat per les llebres, fins al quart quilòmetre 4 Abderrahman El Khayami i fins al 7 el gironí Santiago Catrofe, amb l’objectiu d’obtenir un registre pròxim als 27:50. Fifa i Roberto Aláiz (Cárnicas Serrano) han estat els únics que han pogut resistir els temps de pas preestablerts i ja sense llebres s’han anat rellevant durant algunes voltes més. Abans d’arribar al novè quilòmetre l’atleta català ha accelerat el pas i s’ha escapat tot sol cap a la victòria. Alaiz ha arribat segon (28:08.46) i el vilafranquí Lahcen Ait Alibou (Fent Camí Mislata), tercer amb 28:25.01, un registre inferior als 28:30 que exigia la federació espanyola per ser preseleccionat.

Fifa ja tenia en el seu palmarès un títol europeu i estatal de 5.000 m, aconseguits el 2016. El 2018 va ser sancionat per quatre anys per tràfic de substàncies dopants i l’any passat va tornar a la competició. El mes de novembre ja havia obtingut una victòria de prestigi en la Jean Bouin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)