Ciclisme

Roglic aguanta els atacs d’Evenepoel i guanya la 102a Volta a Catalunya

L’eslovè Primoz Roglic (Junbo-Visma) no s’ha deixat intimidar pels atacs del belga Remco Evenepoel (Soudal -Quick Step), que ha guanyat avui l’última etapa –Barcelona-Barcelona de 136 quilòmetres amb final a Montjuïc–per davant del seu rival i s’ha erigit en el vencedor de la magnífica 102a volta a Catalunya gestionant els 10 segons d’avantatge que duia en la general i mantenint el mallot blanc amb franges verdes per sis segons. Tots dos han entrat sols confirmant el seu domini. Roglic, que ja va avisar que venia a guanyar, suma el seu triomf 70 en voltes per etapes i encadena la cursa catalana amb la Tirreno Adriàtica. Segon en el Tour del 2020 i tricampió de la Vuelta (2019, 2020 i 2021), l’eslovè s’ha exhibit i ha sabut nedar i guardar la roba davant dels atacs furibunds de l’incansable Evenepoel, que també va guanyar la tercera etapa a la Molina i que mai no ha baixat els braços. Roglic ha estat l’ombra d’Evenepoel sempre que li ha convingut i marxa amb dos triomfs d’etapa: Sant Feliu de Guíxols (1a) i Lo Port (5a). El català Marc Soler (UAE Emirates), que també ha estat un dels grans protagonistes d’avui amb la seva tenacitat, ha completat una volta brillant. Ha entrat tercer i ha estat quart en la general a 2:49 rere el portuguès João Almeida (UAE Emirates), tercer a 2:11.

Les escaramusses infructuoses s’han succeït des dels primers quilòmetres i han accentuat encara més la gran combativitat que s’ha vist tota la setmana a les carreteres catalanes, tant dels ciclistes sense res adir en la general com dels que hi aspiraven. El tarragoní Eduard Prades (Caja Rural)–un dels 10 catalans que van iniciar la cursa a Sant Feliu de Guíxols dilluns passat–, malauradament, s’ha hagut de retirar en els compassos inicials de l’etapa. També ha plegat el terrassenc Antoni Pedrero (Movistar). Dissabte també va haver de plegar Marc Brustenga (Trek-Segafredo). El sabadellenc David de la Cruz (Astana) ha format part d’un grup de sis corredors impulsat d’entrada per Richard Carapaz (EF Education EasyPost) que ha adquirit 1:48 segons de marge sobre el pilot. Guillaume Martin (Cofidis) ha coronat primer l’Alt de Begues (2a) en el quilòmetre 20,5. Finalment el grup conformat tenia nou elements. El gran pilot, liderat pel Soudal Quick-Step ha tibat la corda per mirar d’arribar als dos esprints intermedis de Viladecans i Castelldefels amb possibilitats que Evenepoel lluités per les bonificacions, però els escapats s’han fet forts i ho han evitat. Roglic s’acostava una mica mes al títol. Carapaz ha guanyat a Viladecans i Geoffrey Bouchard (AG2R) a Castelldefels. De la Cruz, vuitè en l’etapa, ha fet un darrer i valent intent marxant del grup capdavanter, però tots plegats han estat neutralitzats en la tercera ascensió al castell de Montjuïc i la darrera lluita per la general ha començat. Evenepoel ha fet un canvi de ritme a 28,5 quilòmetres de meta i Roglic s’hi ha posat a roda. Marc Soler, pletòric, ha contactat amb els dos ciclistes que es jugaven la general, tot i que en la sisena i darrera ascensió a Montjuïc ja no els ha pogut seguir. Amb savoir faire, Roglic no s’ha aixecat del seient per disputar el triomf d’etapa d’Evenepoel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)