Més esport

Dones esportistes, protagonistes del segon volum Valorus

La col·lecció de llibre Valorus, ideada per l’expropietari del Girona FC Josep Delgado, té un segon volum. És el Valorus Pro Dones i Vida, presentat a la seu de la Diputació de Girona, amb la presència del seu president, Miquel Noguer; el director de Valorus Sports, Josep Delgado; la directora esportiva de l’Uni Girona, Laia Palau; la presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE), Maria Rosa Agustí, i el periodista Josep Guardiola, coordinador de l’obra. En aquest cas, l’objectiu ha estat aprofundir en el món de l’esport de la mà de dotze dones esportistes, que expliquen les seves experiències personals més enllà de l’àmbit professional.

Hi ha articles que parlen de dones esportistes com Anna Tarrés, Mari Paz Corominas, Natàlia Arroyo, Alèxia Putellas, Elena Congost, Laia Sanz, Núria Picas, Bito Fuster, Quima Casas, Laia Palau, Araceli Segarra i Marta Gens. Els textos han estat redactats per diferents professionals del periodisme. «No només hi col·laborem nosaltres, sinó les quatre diputacions catalanes, amb Barcelona, Lleida i Tarragona. Tots vam entendre que havíem anats agafats de la mà per donar suport a un projecte que ens mostra grans històries superació, de dones pioneres que malgrat totes les dificultats han arribat allà on somiaven», explica Miquel Noguer.

«Volem sincronitzar quatre elements fonamentals per a nosaltres: les persones que es vulguin obrir i explicar les seves històries; els autors i autores que les vulguin escriure; els lectors i les lectores i el territori, però no vist com una qüestió de geogràfica, sinó de gènere perquè l’esport és de tots», ha dit Josep Delgado, que ha explicat que un 10% dels beneficis que s’obtinguin d’aquest volum es destinaran a l’ONG Pallapupas, de pallassos d’hospital.

Una de les protagonistes és Laia Palau. «Vull que se’m valori per la meva feina, no per ser dona. Crec que és molt important i necessari que hi hagi un equilibri entre els dos conceptes», ha dit la directora esportiva de l’Spar Girona.

El llibre, de 176 pàgines està escrit en català en format paper i en castellà i anglès en digital. Té una dimensió extraordinària original de 297 x 400 mm.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)