L’equip espanyol supera els Estats Units en la tanda de penals (17-15)

El conjunt de Miki Oca comença amb molt bon peu en la nova copa del món

La selecció espanyola, amb tretze jugadores catalanes, ha superat els Estats Units en la tanda de penals (17-15) en la jornada inaugural de la nova copa del món, que es disputa a Rotterdam. El conjunt de Miki Oca, que és el defensor del títol, havia arribat al tram final amb avantatge (12-11), però un gol de Rachel Fattal a 15 segons per al límit del temps reglamentari ha forçat el desempat (2-2, 3-4, 4-5 i 3-1). Des del punt de penal, les cinc llançadores catalanes no han perdonat, mentre que Musselman, amb Martina Terré sota els pals, ha errat el seu. El conjunt espanyol prosseguirà demà la competició contra Itàlia (14 h).

El primer quart s’ha resolt amb taules. Paula Prats obria el joc amb un gran gol des de la posició de boia. Les campiones olímpiques replicaven amb dos contraatacs rubricats per Rachel Fattal i Rachel Gazzaniga. Ja en l’últim minut d’aquest primer quart Bea Ortíz culminava una ràpida transició per restablir l’equilibri. La igualtat de forces s’ha mantingut en el segon quart, tot i que una diana de Julia Bonaguidi a tres segons abans de l’equador ha permès que les nord-americanes arribessin al descans amb un mínim avantatge (5-6). Les golejadores de l’equip espanyol en aquest període han estat Judith Forca, per partida doble, i altre cop Bea Ortiz, aprofitant un desajust defensiu dels Estats Units.

Després de la represa, els Estats Units ha posat una marxa més en atac i ha obert l’escletxa fins als dos gols (9-11). Però les campiones europees no havien dit encara la seva última paraula. El conjunt hispà s’ha mantingut molt sòlid en defensa i amb els gols d’Elena Ruiz, Paula Prats i Bea Ortíz, de penal, han capgirat el resultat (12-11). Fattal ha forçat una tanda de penals que ha acabat afavorint els interessos de l’equip estatal.