Espanya es classifica per la fase final de la copa del món el primer dia de la segona fase

El combinat estatal, amb onze catalanes, venç Austràlia (9-8) i la victòria de Grècia contra la Xina (13-11) l’afavoreix

La selecció espanyola s’ha classificat per la fase final de la copa del món en la primera jornada de la segona fase que s’està disputant a Atenes (Grècia). Espanya estarà present en la fase final que es jugarà a Long Beach (Estats Units) al juny ja que s’ha assegurat una de les dues primeres posicions del grup de repesca. El conjunt estatal ha derrotat Austràlia per 9-8 (3-1, 2-4, 3-2 i 1-1) i també s’ha vist afavorit per la victòria de Grècia contra la Xina (13-11). El combinat estatal, amb onze jugadores catalanes, suma 8 punts, el conjunt grec 6 i Austràlia i la Xina 0. Tots venien amb els punts acumulats de la primera fase. Queden dues jornades per disputar i les australianes i les xineses ja no poden atrapar a l’equip estatal. Demà Espanya jugarà contra la Xina (13 h) i divendres enfront Grècia (17 h).

En l’enfrontament contra austràlia Espanya s’ha avançat (3-0) però, en un partit amb ratxes de gols, perdia per 3- 4 en el segon quart i ha arribat al descans amb un empat 5-5. En l’inici del tercer període el combinat estatal s’ha tornat a distanciar (8-5), però les australianes s’han mantingut dins del partit (9-8) i han disposat d’un penal per empatar a 36 segons del final que la portera Martina Terre ha aturat. Pel combinat estatal han marcat: Bea Ortiz (5), Paula Leitón (2), Elena Ruiz (1) i Paula Camus (1).