Tennis

LAURA POUS

EXJUGADORA I DIRECTORA DEL CATALONIA OPEN W125

“El nivell a Reus serà altíssim”

“Espero que les jugadores s’hi trobin bé i vulguin tornar l’any vinent”

“S’està fent molt bona feina de planter als clubs i també tenim diverses jugadores ben assentades en el rànquing internacional”

Laura Pous (Granollers, 1984) debuta com a directora de torneig en la primera edició del Catalonia Open, un W125 que es jugarà la setmana vinent al Reus Monterols i que suposa un pas endavant en el tennis català. Retirada el 2016, Pous va ser jugadora professional consolidada en el top 100 (72a el 2012) i aportarà la seva experiència.

Ara mateix, quin és el seu principal maldecap?
Ja s’han decidit les invitacions a les jugadores catalanes Aliona Bolsova i Marina Bassols i a la castellonenca Sara Sorribes i ara en falten tres per assignar, dues de les quals, per normativa, hauran de ser entre l’11a i la 50a del món. Hi ha molta il·lusió per part dels treballadors de la federació catalana, el Reus Monterols i els voluntaris. De moment ho tenim tot bastant controlat. Segurament sortiran alguns detalls de darrera hora, que sempre passa. Un WTA 125 exigeix moltíssim i més sent la primera vegada, però s’ha de destacar la il·lusió i la implicació que hi ha. Crec que serà un torneig que sortirà molt bé. Espero que les jugadores s’hi trobin bé i vulguin tornar l’any vinent. Aquest seria un dels objectius clars del torneig.
Hi ha jugadores inscrites a Reus que són a Madrid aquesta setmana i que si progressessin no podrien venir. Suposo que deu ser habitual.
Aquesta és la incertesa principal des del punt de vista esportiu. Sabem que segurament hi haurà alguna baixa de darrera hora de tennistes que hagin progressat a Madrid i que ens n’alegrarem per elles. Sigui com sigui, el nivell altíssim de tennis del Catalonia Open està assegurat.
L’entrada és gratuïta?
Sí, obert a tothom. Paral·lelament també es farà un clinic de la quatre cops campiona de gran eslam Arantxa Sánchez Vicario el dissabte i una taula rodona amb ella el divendres.
Ha seguit vinculada al tennis des de la seva retirada?
Sí, he fet d’entrenadora al Club Tennis Vic, al Nou Tennis Belulla i ara al Club Tennis Mataró. També faig de comentarista a Esport3. Ara, la federació catalana m’ha donat l’oportunitat de formar part d’aquest projecte, que em fa molta il·lusió perquè és una manera de seguir sumant en el tennis femení català.
Segueix fil per randa els partits de Paula Badosa en la seva col·laboració amb Esport3. Sembla que ha millorat el nivell amb el seu nou tàndem tècnic Toledo-Esteve. Creu que pot recuperar el rànquing que tenia?
Sé que hi ha certa desconfiança de cara a l’staff tècnic de la Paula perquè és un equip jove, però també és cert que hi ha molt bona sintonia entre ells perquè han sigut amics durant molts anys i això és molt important. Són nois que han estat moltes hores dins d’una pista de tennis. Considero molt important que siguin exjugadors i que coneguin el circuit. I saben què han de fer fora de pista. Estic segura que li pot anar bé. De fet, tot i que el seu rànquing ha baixat, he vist alguns dels seus partits en l’últim mes i està jugant una altra vegada a un nivell molt alt. És molt difícil dir si podrà o no tornar a estar entre les deu millors, però segur que recuperarà posicions.
Per què hi ha aquestes pujades i baixades tan dràstiques en el circuit femení?
No hi ha un lideratge clar de jugadores com passava, per exemple, en l’època de Steffi Graf, Monica Seles o Arantxa Sánchez Vicario, que ho guanyaven tot. Ara el nivell entre les deu millors i les que venen al darrere està més igualat, tot i que sí que podem dir que el lideratge està una mica decantat cap a la polonesa Iga Swiatek.
Quin és el nivell real del tennis femení català, tant de les puntes de llança com del planter que ve al darrere?
S’està fent molt bona feina de planter als clubs i també tenim diverses jugadores ben assentades en el rànquing internacional com Masarova, que cada setmana aconsegueix el seu millor rànquing i ens pot donar moltes alegries; Bolsova, que acaba de guanyar un títol a Eslovènia, i Bassols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)