Tennis

Yastremska elimina la favorita Teichmann a Reus

Tennis. Catalonia Open WTA 125. Se cita en les semifinals amb Mandlik. Cirstea (2) i Davis(3) buscaran l’altra plaça en la final al Monterols

La cap de cartell del Catalonia Open W125, la suïssa nascuda a Barcelona i amb una forta vinculació a Catalunya Jil Teichmann (1), va perdre ahir en els quarts de final a la central del CT Reus Monterols contra la ucraïnesa de 22 anys Daiana Yastremska per 7-5 i 7-6 (1). La 30a de la WTA va sucumbir contra la 149a, que la va derrotar amb un joc força més agressiu i profund que va trencar els esquemes de la barcelonina, que va recuperar un break en contra en el segon parcial mirant sempre de trencar el ritme de la ucraïnesa amb el seu revés tallat, però que va ser inferior en el tie-break. La rival de Yastremska serà –11 del matí–la nord-americana de 21 anys Elizabeth Mandlik (147a), que es va desfer de la sempre combativa granadina Nuria Parrizas per 6-4, 2-6 i 6-1.

La romanesa Sorana Cirstea (2) va imposar la seva veterania –33 anys i 44a de la WTA–i va derrotar amb contundència per un doble 6-2 la jove nord-americana de 21 anys Caty McNally (7a favorita, 69a de la WTA i 22a del mon en dobles). Sòlida i decisiva en els moments clau, Cirstea va salvar les sis pilotes de break en contra que va tenir. Per una altra banda, avui es jugarà no abans de les 16 h la final de dobles, entre les australianes Hunter-Pérez (1) i la xilena Guarachi i l’australiana Routliffe (2).

Podoroska, una semifinalista de Roland Garros

En els tornejos d’aquesta graduació hi ha tennistes emergents i també veteranes amb un nom fet en el circuit. En el cas del Catalonia Open, Alizé Cornet i Sorana Cirstea són dues de les més conegudes entre els aficionats. Però la volatilitat del tennis femení fa que de vegades hi hagi esclats efímers. Un d’aquests exemples és l’argentina Nadia Podoroska (104a de la WTA), eliminada ja en el torneig català en els vuitens, que el 2020 es va plantar a les semifinals de Roland Garros. L’any següent va ser semifinalista de dobles formant parella amb la romanesa Irina Begu. En tots dos casos, la polonesa i vigent número 1 del món, Iga Swiatek, la va eliminar. En dobles, al costat de la nord-americana Bethanie Mattek-Sands.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)