El Barça sentencia l’Ademar a la segona meitat (39-30) i segella el passi a la final de copa

El rival dels blaugrana en la pugna pel títol serà el Logronyo la Rioja, que ha tombat l’Atlético Valladolid (29-27)

El Barça ha superat l’Ademar de Lleó (39-30) sense necessitat de fer un partit molt brillant i demà (16 h per Esport 3) estarà en disposició de lluitar per la seva 27a copa del rei, la desena de consecutiva. El conjunt lleonès, que ha vist com li expulsaven el seu entrenador Manolo Cadenas (10’), ha exhibit el seu caràcter lluitador, però li han faltat recursos per neutralitzar les embranzides blaugrana. Blaz Janc, tot i que només ha jugat la primera meitat i ha anotat 5 gols, ha estat escollit el jugador més valuós del partit. El rival del Barça en la final serà el Logronyo la Rioja, que s’ha imposat a l’Atlético Valladolid en una semifinal molt més ajustada (29-27).

L’equip blaugrana no ha estat capaç de desenganxar-se un pèl del seu rival fins als últims minuts de la primera meitat (19-16). Ha fet falta un toc d’atenció de Carlos Ortega perquè el conjunt català ajustés la defensa i s’activés en atac. En el balanç ofensiu, el Barça se sentia més còmode en les transicions que en els atacs posicionals, i en defensa deixava massa espais per la connexió amb el pivot o perquè els jugadors de primera línia s’aproximessin fins als 6 metres. En tot cas, la primera meitat ha estat marcada per l’exclusió del tècnic de l’Ademar Manolo Cadenas per protestar, tot just als 10 minuts de partit. Tant Gonzalo Pérez de Vargas com Saeid Barkhordari, amb aturades cadascun, han brillat sota els pals, mentre que l’equip blaugrana, amb set pèrdues de pilota, ha propiciat algun gol fàcil del rival.

Després de la represa, el Barça ha posat la directa i ha obert ràpidament avantatge en el marcador (26-19), tot i que Barkhordari continuava rendint a un gran nivell. El cos tècnic lleonès ha demanat temps mort per aturar aquesta dinàmica. Curiosament, ha estat el jugador Juan Castro l’encarregat de donar les consignes als seus companys de pista. L’Ademar ha aconseguit el seu propòsit, en part, perquè el conjunt blaugrana continuava fent excessives errades. En el tram final, el conjunt lleonès ha començat a pagar el desgast de partit i la irrupció de jugadors de refresc com ara Martí Soler ha tornat a fer una estrebada (37-28). Amb el partit encarrilat (53’), s’ha produït la reaparició d’Haniel Langaro, que al desembre havia passat per la sala d’operacions per una ruptura al tendó d’Aquil·les.