Tennis

Cirstea (2) venç Mandlik i guanya el Catalonia Open WTA 125 al Reus Monterols

La romanesa de 33 anys Sorana Cirstea (2) ha derrotat avui a la nord-americana procedent de la fase prèvia Elizabeth Mandlik (147a de la WTA) per 6-1, 4-6 i 7-6 (1) salvant una pilota de partit en el tercer parcial, en el qual ha aixecat un 2-5, i s’ha endut la primera edició del Catalonia Open WTA 125 Trofeu Internacional Reus Costa Daurada que s’ha jugat al CT Reus Monterols.

Cirstea ha salvat un 0-40 en el primer joc a còpia de bons serveis, ha trencat en el segon joc i s’ha posat amb un 3-0. Mandlik, que jugava la seva primera final WTA, ha notat els nervis i el fet de tenir al davant a una jugadora experimentada i de molta qualitat. No en va, la romanesa (44a de la WTA) va ser semifinalista al WTA 1000 de Miami d’enguany superant Aryna Sabalenka, campiona dissabte a Madrid, i també va arribar als quarts dels WTA 1000 d’Indian Wells. Amb un joc força més agressiu a partir d’un servei de qualitat, Cirstea s’ha mostrat molt superior i força menys erràtica que en les semifinals. La dinàmica –errors no forçats de Mandlik i domini de Cirstea–s’ha accentuat quan la romanesa ha consumat el seu segon break (5-1). Sense titubejar ha tancat el primer parcial amb una gran autoritat (6-1), combinant el risc amb cops guanyadors de nivell i un joc ordenat i tàctic.

Però la nord-americana s’ha espolsat els nervis i, amb el seu revés a dues mans de punta de llança, ha capgirat la dinàmica de manera dràstica amb una gran capacitat defensiva i de contraatac que ha trencat els esquemes de Cirstea, que es veia obligada a guanyar els punts tres vegades: 4-0, amb el quart joc consumat en blanc davant d’una sobtadament descentrada Cirstea. La romanesa, tal com va fer en les semifinals, s’ha espavilat quan estava amb l’aigua al coll, ha recuperat els dos trencaments (5-4) però no ha acabat la feina i Mandlik ha segellat el 6-4. Totes dues s’han trencat el servei en un inici de tercer set d’alternatives (2-2). Cirstea, que semblava altre cop dominant en l’arrencada del parcial, però, ha perdut el fil, atabalada per la fiabilitat de la seva rival, que ha signat el segon trencament del set i s’ha posat per davant per 5-2 guanyant quatre jocs seguits. No obstant això, Cirstea ha renascut. Ha guanyat el seu servei (5-3), s’ha apoderat del de la seva rival (5-4) i ha salvat pilota de partit signant el 5-5. Mandlik ha remuntat dues pilotes de break en contra (6-5), però Cirstea, amb tres punts de servei, ha forçat el tie-break. En el desempat, ha estat molt superior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)