Handbol

Hegemonia absoluta

Handbol. El Barça, sòlid en defensa i letal al contraatac, desballesta la proposta del Logronyo i segella la 27a copa del Rei, la desena consecutiva

Barça 34 Logronyo 23

BARÇA:Nielsen; Mem (4), Wanne (1), Janc (5), N’Guessan (3), Cindric (2), Frade (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera, Carlsbogaard (1), Aleix (5, 1 p.), Petrus, Soler, Makuc (3), Richardson (2) i Fàbregas (5).LOGRONYO LA RIOJA:Pérez; El Korchi (1), Rubiño (3), Rodríguez (1), Ortíz (2), Palomino (3), Keita (3) –set inicial–; Romeo (p.s.), Aliaksandr (p.s.), Rivero, Preciado (2), Da Silva (1), García (2), D. Cadarso (2) i E. Cadarso (3).PARCIALS:3-2, 7-6, 11-8, 17-9, 18-10, 20-13; 23-14, 25-16, 28-18, 29-19, 31-20 i 34-23.ÀRBITRES:Jorge Escudero i Jesús Escudero. Exclusions: Petrus (36’) i Richardson (52’), per part del Barça; i Keita (17’), per part del Logronyo.PÚBLIC:Uns 2.500 espectadors al Palau d’Esports de Santander.

El Barça es guardava la seva millor versió per a la final de Santander. Amb una gran defensa i letal al contraatac, l’equip blaugrana va posar els fonaments per neutralitzar la proposta del Logronyo, que ja arribava molt desgastat al final de festa, i va segellar amb contundència la seva 27a copa del Rei, la desena consecutiva. El jugador més valuós del partit va ser el porter danès Emil Nielsen, que amb setze aturades es va convertir en un malson per als jugadors rivals, especialment en la segona meitat. A l’hora d’aixecar el trofeu, el capità Gonzalo Pérez de Vargas va cedir l’honor a Haniel Langaro, que havia reaparegut en les semifinals després d’una lesió de llarga durada per un trencament del tendó d’Aquil·les a principis de desembre.

La consigna del Logronyo era clara: intentar alentir el ritme per frenar la velocitat de joc blaugrana. En un primer moment, l’equip de La Rioja va respondre a l’intercanvi amb atacs amb set jugadors, però la recuperació de pilotes i els gols a porteria buida del conjunt de Carlos Ortega van obrir la primera escletxa en el resultat (13-9). El temps mort de Miguel Ángel Velasco no va acabar de funcionar perquè els blaugrana van tornar a agafar embranzida i, a còpia de contraatacs, van obtenir un avantatge màxim de nou gols (18-9). El tècnic del Logronyo es va veure forçat a tornar a aturar el partit. Aquest cop els seus jugadors van poder frenar la sagnia i si més no van reduir el desavantatge abans del descans (20-13).

En la posada en escena de la segona meitat es va repetir el guió. El Logronyo persistia amb els atacs amb set jugadors, però les bones intervencions de Nielsen i l’eficàcia en els llançaments a porteria dels seus companys van burxar la ferida fins al 24-14. Amb la final encarrilada, Ortega va poder dosificar els seus jugadors i donar descans a alguns dels homes amb més pes de la plantilla pensant en el decisiu duel de dijous a la pista del GOG Gudme, corresponent a l’anada dels quarts de final de la Champions.

ELS VESTIDORS

Té molt mèrit mantenir la motivació, i guanyar, i guanyar i continuar guanyant
Carlos Ortega
entrenador del barça
Tinc dos reptes: guanyar tots els partits i assolir una altra Champions amb el Barça
Ludovic Fàbregas
pivot del barça

Una dècada prodigiosa

Amb el triomf en la copa del Rei a Santander, el Barça va assolir el 49è títol estatal consecutiu i certifica una dècada de domini absolut en l’handbol espanyol. Precisament, l’últim títol estatal que es va escapar de les vitrines blaugrana va ser la copa del Rei del 2013, que es va disputar a Logronyo. Des d’aleshores, el Barça ha enllaçat la consecució d’onze lligues, deu copes del Rei, deu copes Asobal, nou supercopes d’Espanya i nou supercopes de Catalunya. D’altra banda, el cadet A va rubricar una jornada triomfant per al Barça guanyant la minicopa després de vèncer l’Ademar de Lleó en la final (17-24).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)