El Barça encarrila el bitllet cap a la fase final de Colònia

Handbol. L’equip blaugrana s’exhibeix en defensa i en atac contra el GOG i afrontarà la tornada dels quarts de la Champions al Palau amb set gols de renda

GOG 30 Barça 37

GOG GUDME:Thulin; Pytlick (2), Tollbring (6, 2 p.), Madsen (9), Jorgensen (5), Rasmussen (2), Olsen (4) –set inicial–; Dorgelo (p.s.), Pedersen (2), Jakobsen, Dreyer, Leger, Als, Lykke, Cehte i Clausen.BARÇA:Nielsen; Mem (4), Wanne (4, 3 p.), N’Guessan (4), Aleix (2), Petrus, Fàbregas (5) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera, Carlsbogaard, Janc (2), Soler (1), Cindric (8), Makuc (2), Richardson (4, 2 p.) i Frade (1).PARCIALS:2-3, 5-7, 8-11, 11-15, 14-17, 15-19; 17-23, 20-25, 22-29, 27-34 i 30-37.ÀRBITRES:Brunner i Salah. Exclusions: Clausen (14’), Jorgensen (35’) i Cehte (40’), per part del GOG; i Fàbregas (28’) i Mem (38’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 4.000 espectadors al Jyske Bank Arena d’Odense.

El Barça va imposar els galons contra el GOG Gudme, un nouvingut en els quarts de la Champions, i té molt ben encarrilat l’accés a la final a quatre de Colònia. El jove equip danès es va mantenir fidel al seu estil de joc ràpid, però no va poder mantenir el ritme marcat pels blaugrana, amb molts més recursos ofensius i sobretot molt més sòlid en defensa. Sota la batuta d’un inspiradíssim Luka Cindric (vuit gols), el Barça va marcar territori des del primer acte i afrontarà la tornada al Palau Blaugrana, dijous, amb una considerable renda de set gols. Invicte a Europa des del novembre del 2021, l’equip català allarga el seu rècord fins als 24 partits, amb 22 victòries i dos empats.

La proposta dels dos equips es va veure clara des del primer moment. Sense especulacions, tant el GOG com el Barça van triar la via més directa per atacar la porteria contrària. Els contraatacs sovintejaven tant en una banda com a l’altra. El ritme era frenètic i el conjunt local exhibia la qualitat d’un dels seus canoners, Emil Madsen, el màxim golejador de la Champions. Les intervencions d’Emil Nielsen, la millor defensa blaugrana i l’empenta i la clarividència d’un motivadíssim Luka Cindric van donar la iniciativa als de Carlos Ortega. El Barça trobava escletxes en l’eix de la defensa rival i s’escapava amb un parcial d’11-15. El GOG es va jugar la carta dels atacs amb set jugadors, però no va poder evitar arribar al descans amb quatre gols de desavantatge (15-19).

En la segona meitat es va repetir el guió. El Barça es mantenia ferm en defensa i jugava molt còmode en atac, aprofitant les facilitats del rival a la rereguarda. Cindric continuava en estat de gràcia i la diferència blaugrana s’enfilava fins als vuit gols (22-30). Tot anava sobre rodes fins que Dika Mem va haver d’abandonar la pista a braços dels seus companys, possiblement per unes rampes als bessons. L’equip danès va aprofitar l’absència del lateral blaugrana per agafar aire (26-32). Ortega va demanar temps mort i va col·locar Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals en substitució de Nielsen, que feia uns minuts havia rebut una pilotada a la cara de Cehte. Una aturada del capità i un gol de Makuc van tancar la petita crisi del Barça, que amb un últim minut vertiginós va segellar el partit i l’eliminatòria amb un contundent 30-37, i dos gols finals de Fàbregas i Janc.

X.A.

El Barça (7) i el BM Granollers (8) acaparen nominacions en els premis All-Star de la lliga Asobal. Els candidats dels blaugrana són: Gonzalo i Nielsen (porters), Wanne (extrem esquerre), Richardson (lateral dret), Fàbregas (pivot) i Petrus (defensor), a més del tècnic Ortega. Pels vallesans, els nominats són: Rangel (porter), Garcia i Gurri (lateral esquerre), Faruk (lateral dret i revelació), Salinas (pivot) i Rey (defensor), a més de Rama com a entrenador. El català Xavi Tuà (Puente Genil) és candidat a millor extrem esquerre.