Waterpolo

Els grans campions i els sòlids aspirants

Waterpolo. Les finals del ‘play-off’ de la lliga femenina i masculina comencen i acaben aquesta setmana

Els títols de lliga de la divisió d’honor femenina i masculina es decidiran aquesta setmana amb la disputa de tots els partits de la final del play-off. L’Astralpool Sabadell i l’Assolim Mataró lluitaran per ser el campió en la femenina, i l’Astralpool Sabadell i el Zodiac Atlètic Barceloneta en la masculina, al millor de tres enfrontaments.

Aquest vespre les sabadellenques i les mataronines jugaran el primer partit de la final femenina. El conjunt sabadellenc va acabar primer la fase regular i podrà jugar a casa el teòric tercer i definitiu partit de desempat. El Sabadell defensa el títol de campió de lliga i buscarà el 20è de la seva història, mentre que el Mataró aspira a conquerir el segon després de ser el campió el 2020, i subcampió les dues darreres edicions. Aquesta temporada ja s’han enfrontat en quatre finals, i el Sabadell va ser el campió en la copa Catalunya, la copa femenina i la lliga de campions, mentre que el Mataró va guanyar la supercopa d’Espanya.

L’entrenador de l’Astralpool Sabadell, David Palma, creu que l’equip arriba molt bé a la final, i afirma: “Anem a buscar el triplet.” Sobre el Mataró comenta: “Tindran una motivació extra” per vèncer el Sabadell i aconseguir “la primera lliga a la piscina”, en referència a l’única lliga que té a les seves vitrines, la del 2020, que va guanyar després que la competició es suspengués per culpa de la pandèmia.

El tècnic de l’Assolim Mataró, Dani Ballart, afirma que li agradaria guanyar la final per 2-0, “però la història demostra les últimes temporades que s’ha arribat fins al tercer partit”. Dani Ballart reconeix que “l’equip ha fet neteja mental després de perdre la final europea”, i diu: “Feliçment l’esport sempre et dona una altra oportunitat.”

Els nois, demà

En la final masculina el conjunt sabadellenc també té el factor piscina al seu favor i ho vol aprofitar per guanyar el títol de lliga per primera vegada en la seva història. Al seu davant, el conjunt mariner defensa la corona que ja ha guanyat 22 vegades, les darreres 17 de manera consecutiva. En aquesta temporada, tots dos equips s’han trobat fins ara en tres finals: la copa Catalunya, la supercopa d’Espanya i la copa masculina, i en tots tres casos els títols han estat per a l’Atlètic Barceloneta.

‘Play-off’ final femení
Avui. 1r partit
Sabadell - Mataró 20 h
Dijous 18. 2n partit
Mataró - Sabadell 19.30 h
Dissabte 20. 3r partit
(Si és necessari)
Sabadell - Mataró 12.30 h
‘Play-off’ final masculí
Demà. 1r partit
Sabadell - Barceloneta 20 h
Divendres 19. 2n partit
Barceloneta - Sabadell 20.30 h
Diumenge 21. 3r partit
(Si és necessari)
Sabadell - Barceloneta 14 h
- Tots els partits es podran veure per Esport 3, Teledeporte / RTVE Play
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)