Natació

El trofeu de Barcelona eleva el llistó amb més de 620 inscrits

Natació. A més del rècord de participació, també destaquen noms propis com Campbell, Masse, Meilutyte, Haughey, Manaudou, Andrew, Ceccon, Guy, Proud, Miressi o Martinenghi

La piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu es convertirà per un parell de dies en el focus de la natació mundial amb el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, segona etapa del circuit Mare Nostrum, i que abans de començar ja ha superat un primer rècord, el de participació, amb més de 620 nedadors provinents de 46 països.

“Veient les llistes de sortida, segur que en moltes de les finals es nedarà amb registres de mundials o europeus. Tothom està pensant en el mundial de Fukuoka [del 23 al 30 de juliol] i els nedadors busquen competicions internacionals de referència per calibrar el seu estat de forma amb el dels seus rivals. Cada any ens superem i aconseguim aglutinar nedadors amb més nivell”, va remarcar en l’acte de presentació Jordi Jou, el màxim responsable tècnic del CN Sant Andreu, el club organitzador, juntament amb la Federació Catalana de Natació. El club amfitrió, amb 24 participants, serà el que tindrà més representació, encapçalat per les quatre nedadores que ja tenen el bitllet segellat per a Fukuoka: Jessica Vall (4x100 m estils), Àfrica Zamorano (200 m esquena), Emma Carrasco (200 i 400 m estils) i Ainhoa Campabadal (4x100 m estils i 4x200 m lliure).

Llista extensa

La llista de primeres figures mundials és extensa, amb nedadores com la canadenca Kylie Masse –vencedora del trofeu de Barcelona el curs passat–, l’australiana Cate Campbell, la lituana Ruta Meilutyte, la nord-americana Lydia Jacoby, la italiana Arianna Castiglioni o la hongkonguesa Siobhan Haughey. En la competició masculina hi destaquen el francès Florent Manaudou, el nord-americà Michael Andrew, els britànics Ben Proud i James Guy, els italians Thomas Ceccon, Alessandro Miressi i Nicolò Martinenghi, o els japonesos Tomoru Honda i Ippei Watanabe, que després del míting a la capital catalana faran una estada d’altura a Sierra Nevada.

Selectiu per al mundial

Per als nedadors catalans i espanyols, el trofeu Ciutat de Barcelona suposarà l’última oportunitat per aconseguir el bitllet per a Fukuoka. En aquest sentit, la velocista castellonenca Lidón Muñoz, que ja ha acabat el MIR de medicina, i l’estilista solleric Joanllu Pons intentaran afegir-se a les seves companyes del Sant Andreu en l’expedició de Fukuoka. També hi ha casos com el de Jessica Vall, convocada per al relleu de 4x100 m estils, però que de ben segur intentarà guanyar-se el bitllet en alguna prova individual de braça. Vall, de 34 anys, competirà a Fukuoka en el seu setè mundial a l’aire lliure. “He de guanyar ritme de competició perquè aquest any, a causa de la lesió al peu que em vaig fer al gener, he participat en poques proves internacionals. Vull reproduir el que estem fent en els entrenaments i fer els millors registres possible”, va explicar Vall en la presentació. En els 200 m braça de demà, la nedadora del CN Sant Andreu coincidirà amb la seva companya de club Emma Carrasco i amb la nedadora del CN Sabadell Marina Garcia, que també persegueix la mínima. A més de les quatre nedadores del Sant Andreu, també van certificar la classificació per al mundial en el campionat d’Espanya Open la lleidatana Paula Juste (CN Lleida), el mallorquí Sergio de Celis (CN Sabadell) i l’extremeny César Castro (CN Terrassa). Tots tres nedaran entre avui i demà a la piscina Pere Serrat. Les finals A es disputaran entre les 17 i les 19 h (Esport3).

Carles Coll, lesionat

En el capítol d’absències, destaca el tarragoní Carles Coll (CN Sabadell), que es va trencar un lligament del turmell jugant a vòlei platja la setmana de descans després de l’estatal de Palma. Coll es va guanyar la plaça per a Fukuoka (200 m estils i 4x100 m estils mixt), però s’haurà de veure si es recupera a temps de la lesió. Qui no serà al Ciutat de Barcelona ni al mundial és Mireia Belmonte, que encara arrossega molèsties a l’espatlla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)