Tennis

El WTA 125 de la Bisbal, torneig de referència del circuit gironí

L’Open Internacional Femení Solgironès de La Bisbal, que es disputarà del 5 a l’11 de juny al Club Esportiu CT La Bisbal, s’ha presentat aquest migdia en un acte que ha comptat amb la presència de Manuel Orantes (ambaixador), Xavier Ponsatí (president del Club) i Marta Sánchez (directora del torneig).

Des de la seva primera edició el 2016, aquest torneig no ha deixat de créixer. Va començar com un ITF 10K+H i enguany s’estrenarà en la categoria WTA 125, posicionant-se com el millor torneig de tennis femení a Catalunya conjuntament amb el Catalonia Open WTA 125 - Trofeu Internacional Reus Costa Daurada, organitzat per la Federació Catalana de Tennis i  que es va celebrar la primera setmana de maig al CT Reus Monterols. “En set anys hem arribat fins aquí gràcies al nostre esforç i passió pel tennis. La nostra prioritat és garantir un creixement sostenible i arribar a ser l’equivalent del Godó en femení. Volem que la gent associï La Bisbal amb tennis femení i que tota la província de Girona s’impliqui a fer créixer el torneig”, explica Xavier Ponsatí, president del Club Esportiu CT La Bisbal.

Amb aquest salt de categoria, s’esperà un cartell de gran nivell, amb la presència de jugadores de renom internacional i joves promeses que lluitaran per estar entre les millors en els pròxims anys. El torneig ha tancat la llista d’inscripcions amb 22 jugadores entre les cent cinquanta millors de la WTA. Entre elles, destaquen les catalanes Rebeka Masarova (67), Marina Bassols (124) i Aliona Bolsova (128). La tennista amb millor rànquing és la suïssa nascuda a Barcelona i amb llicència del Reial Club de Tennis de Barcelona, Jil Teichmann (58). També hi serà Sara Errani (78), finalista de Roland Garros el 2011. Addicionalment, el torneig disposa de sis invitacions (wild card), dues de les quals van destinades exclusivament a jugadores situades entre l’11a i 50a posició del rànquing WTA. Una d’aquestes WC serà per a la canadenca Leylah Fernández (36), finalista del US Open l’any 2021.

A més, el torneig coincidirà amb la segona setmana de Roland Garros. Això permetrà que algunes de les tennistes que no aconsegueixin entrar a l’última setmana de competició del torneig parisenc, puguin apuntar-se al torneig internacional de La Bisbal. Una competició que reprodueix algunes de les condicions que es donen al Grand Slam francès, atès que utilitza la mateixa terra batuda portada especialment de França per garantir la màxima qualitat. “Amb l’entrada al circuit WTA el nivell de les participants pujarà amb total seguretat. Sabem que el nostre torneig és un gran aparador i volem oferir totes les facilitats a les jugadores perquè demostrin tot el seu potencial”, ha remarcat Marta Sánchez, directora del torneig.

L’Open Internacional Femení Solgironès de La Bisbal forma part del Circuit Costa Brava Pirineu de Girona de tennis femení, que també engloba el Torneig Internacional de Pola Giverola ITF W25+H de Tossa de Mar, disputat del 30 d’abril al 7 de maig, i el Torneig Internacional Femení Platja d’Aro 365, celebrat la setmana passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)