La vintena del CN Sabadell

Waterpolo. El conjunt vallesà signa un últim parcial de 4-0 i allarga l’hegemonia de lliga en el tercer partit de la sèrie final contra l’Assolim Mataró

CN Sabadell 10 CN Mataró 6

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Leitón (1), Van der Sloot (4), Steffens, Forca (4), B. Ortíz, González, Casado, Ruiz, Maica (1), Nona i Carrasco.ASSOLIM CN MATARÓ:Sánchez; Morell, Van de Kraats (1), Gual, Sevenich, Keszthelyi (2), Cambray, Nogué (1), Avegno (1), Espar (1), Claveria i Carmona.PARCIALS:1-2, 4-2, 4-2 i 1-0.

L’Astralpool CN Sabadell va segellar l’apassionant sèrie final de lliga per certificar el vintè títol del seu palmarès. La inspiració de Sabrina van der Sloot i Judith Forca, amb quatre dianes cadascuna, va acabar amb la resistència de l’Assolim CN Mataró, que havia forçat el tercer assalt, però que, ahir, es va col·lapsar en el tram final del partit. L’equip de Dani Ballart va mantenir l’equilibri fins ben entrat el tercer quart (6-6), però va ser incapaç de respondre a l’embranzida final de les locals, que van sentenciar amb un parcial de 4-0 en 10 minuts. El CN Sabadell tanca el curs amb els títols de la Champions, la lliga, la copa i la copa Catalunya, mentre que el CN Mataró s’ha de conformar amb quatre subcampionats i la victòria en la supercopa d’Espanya.

Els primers gols del partit van arribar en ràpides transicions. L’equip local va colpejar primer, amb una bona connexió entre Forca i Van der Sloot, que s’acabarien convertint en les grans protagonistes del duel. Les maresmenques van replicar amb un xut creuat de la italiana Sílvia Avegno. Abans, Laura Ester havia aparegut per desviar un penal executat per Anni Espar. La internacional barcelonina es va redimir aprofitant la segona superioritat visitant per avançar el CN Mataró al final del primer quart (1-2). El CN Sabadell va reaccionar en el segon quart. Aprofitant les superioritats, el braç de Forca, amb dos gols, i Paula Leitón en un rebot van capgirar el resultat (4-2). El frec a frec es mantenia amb les canonades de Rita Keszthelyi i Simone van de Kraats, també amb una jugadora de més, però una errada defensiva deixava el parcial de la primera meitat favorable a les vallesanes. Van der Sloot culminava amb èxit una bona transició local (5-4), a només 3 segons per al descans llarg.

L’Assolim mantenia el torcebraç en el primer tram de la segona part, amb Keszthelyi i Nogué com a protagonistes. Però el Sabadell posava una marxa més i els parabòlics de Van der Sloot (2), un contraatac de Maica i un xut precís de Forca encarrilaven el partit i el títol per a les vallesanes (9-6). Un altre cop Forca, ja en el darrer quart, obria l’escletxa fins als 4 gols i signava la sentència (10-6), perquè el Mataró ja no va ser capaç de veure porteria.

Comiats

Les escenes de la final de la Champions, aquest cop a la Bombonera de la Finetwork Aquàtics, es reproduïen altre cop, amb les celebracions de les vallesanes i la decepció de les maresmenques. Es van viure abraçades molt emotives, amb jugadores que deixen la competició, com ara la portera del Mataró Maria Elena Sánchez, i d’altres que canvien de rumb, com ara Maggie Steffens, Nona Pérez i Elena Ruiz.

Hem signat un triplet contra un Mataró digne que ens ha posat les coses molt difícils