Atletisme

Raquel González i Cristina Montesinos segellen el títol en l’europeu de marxa per equips

La mataronina i la terrassenca acaben segona i tercera a Podebrady i flanquegen l’andalusa Maria Pérez, que lidera el conjunt espanyol amb un nou rècord mundial de 35 km (2h37:15)

La mataronina Raquel González i la terrassenca Cristina Montesinos, segona i tercera a Podebrady, han completat una magnífica actuació en l’europeu de marxa per equips i amb l’andalusa Maria Pérez, vencedora amb rècord del món (2h37:15), han segellat un títol conjunt incontestable en la distància de 35 km. L’anterior rècord mundial era en poder de la peruana Kimberly García (2h37:44). Pérez s’ha escapat de bon començament, mentre que González i Montesinos han fet bona part de la prova plegades. La maresmenca ha començat a guanyar terreny sobre la vallesana a partir del vintè quilòmetre. La mataronina ha arribat segona en 2h45:42 –el seu rècord català és de 2h42:27– i la terrassenca, tercera en 2h45:58, que suposa una nova marca personal. “Estic molt contenta perquè hem complert els dos objectius i tornem cap a casa amb molta energia amb vista a l’estiu. El primer objectiu era aconseguir l’or amb aquest equipàs i el segon obtenir medalla a nivell individual”, ha etzibat Raquel González al final de la cursa.

La tercera representant catalana en la prova, la també terrassenca Paula Juárez (Aldahra Lleida), s’ha classificat novena, rebaixant també el seu registre personal (2h55:14).

En la competició masculina de 35 km també hi hagut victòria espanyola tant en la prova individual, a càrrec de l’extremeny Álvaro Martín, amb rècord estatal inclòs 2h25:35, com per equips.

McGrath, plata per equips

En els 20 km masculins, el gavanenc Paul McGrath (Cornellà Atlètic), de 21 anys, ha signat una meritòria cinquena plaça amb un millor registre de 1h21:15 i ha estat determinant en els subcampionat de la selecció espanyola –a un sol punt del títol que ha aconseguit Itàlia– en la classificació per equips. McGrath, tot i que els últims 4 km se li han fet eterns, s’ha col·locat com a líder europeu de l’any sub23 i ha aconseguit el seu millor resultat en una prova absoluta d’àmbit internacional.

En els 20 km femenins, la molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa) ha ocupat la tretzena posició (1h33:29) i el conjunt espanyol, amb 40 punts, s’ha quedat a les portes del podi per darrera d’Itàlia (21 punts), Ucraïna (25) i França (37).

Serret i Santacreu, or per equips en els 10 km sub20

La participació catalana s’ha tancat amb els 10 km sub20, en què Griselda Serret (Atletismo Alcorcón) i Sofia Santacreu (JA Sabadell) han guanyat l’or per equips. Serret ha estat cinquena, amb marca personal (48:35), i Santacreu, dotzena (49:34).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)