Tennis

Lluita pel domini de la terra

Tennis. Roland Garros. Amb Nadal absent, Djokovic, que ha fet una gira d’argila fluixa, serà favorit si apel·la al gen competitiu, amb el permís d’Alcaraz, Medvédev, Ruud, Rune i Tsitsipas

Amb Rafa Nadal fora de combat per lesió en el seu torneig fetitxe, en el qual acumula 14 títols i no podrà defensar el que va conquerir l’any passat, el principal candidat al títol del torneig de Roland Garros que arrenca demà a París no és altre que Novak Djojovic, que figura com a cap de sèrie número 3 i que s’enfrontarà al nord-americà Aleksandar Kovacevic en el seu debut. I el gran aspirant, el murcià Carlos Alcaraz (1), que l’any passat va caure en els quarts de final contra l’alemany Alexander Zverev. El teutó es va retirar posteriorment, trencat per una caiguda quan jugava la semifinal contra Nadal. El serbi, campió el 2016 i el 2021, lluita per recuperar la seva identitat tennística i el número 1, i vol fer valer la seva experiència contra Alcaraz, que a Barcelona i Madrid va exhibir tot el seu potencial demolidor confirmant el doblet del curs anterior, però que a Roma va generar dubtes amb una derrota inesperada en els setzens de final contra l’hongarès Fabian Maroszan que ha fet baixar una mica el suflé. Alcaraz, que es podria trobar el grec Stefanos Tsitsipas, cinquè favorit i un altre dels aspirants a aixecar la copa dels Mosqueters, en els quarts de final, jugaria les hipotètiques semifinals contra Djokovic. El rus Daniïl Medvédev (2), per la seva banda, va pel mateix cantó que el noruec Casper Ruud (4), que va caure clarament en la final de l’any passat contra el manacorí i que passa per ser un jugador molt regular que va signar un curs passat excel·lent. Tampoc no se’l poc descartar.

Nole ha fet una gira de terra molt fluixa, amb només cinc triomfs i tres derrotes, i tampoc no va estar gens fi a Roma quan va perdre en els quarts de final contra el jove danès Holger Rune, un altre dels que presenten candidatura pel seu joc descarat, que li va valer arribar a la final al Fòrum Itàlic. Al torneig transalpí, el millor i el campió, però, va ser el rus Daniïl Medvédev, que arriba, per tant, pletòric i amb l’experiència suficient acumulada, encara que la terra, sobre el paper, no sigui ni de bon tros la seva millor superfície. El seu millor resultat a Roland Garros són els quarts de final del 2021, però sembla disposat a progressar adequadament. Per contra, va guanyar l’obert del EUA del 2021 apallissant Djokovic en la final i va ser finalista en l’obert d’Austràlia el 2021 i el 2022.

Sigui com vulgui, amb 22 títols de gran eslam a les vitrines, els mateixos que Rafa Nadal, si Djokovic recupera la seva millor versió i apel·la al seu gen competitiu, aspira a fer un cop de puny damunt la taula en la lluita per la història.

RAMOS, L’ÚNIC CATALÀ MASCULÍ

L’únic català en el quadre masculí individual serà, una vegada més, el mataroní Albert Ramos, que l’any passat va caure contra el murcià Carlos Alcaraz en cinc sets jugant a un gran nivell. El sostre del maresmenc al temple de la terra batuda són els magnífics quarts de final del 2016, quan va cedir contra el llavors encara en plena forma suís Stan Wawrinka, campió l’any 2015, remuntant un set advers davant de Novak Djokovic. El maresmenc, de 35 anys (66è de l’ATP), reviurà el duel contra el suís, de 38 anys (88è), en la primera eliminatòria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)