Ciclisme

Primoz Roglic, guanyador virtual del Giro

L’eslovè guanya la crono tot i un problema mecànic en la darrera pujada

Primoz Roglic és el guanyador virtual del Giro gràcies a la seva victòria en la cronoescalada de 18,6 quilòmetres amb els 7,5 de pujada, 7,3 al 12% de mitjana i rampes de fins el 22. Geraint Thomas sortia amb 26 segons d’avantatge sobre Rogla i 59 respecte Joao Almeida, que tenia el quart Damiano Caruso (Bahrain), a 3:12 –l’italià estava a 4:11 del rosa. L’eslovè, amb tres edicions de la Vuelta, s’endú la general per 14 segons, la quarta diferència més petita a la cursa.

Brandon McNulty amb 45:30 i Jay Vine a 45 segons havien marcat els dos millors temps a meta quan Geraint Thomas ja havia sortit. Els dos corredors de l’UAE havien seguit estratègies diferents –Vine fa el millor primer parcial, al quilòmetre 10 (14:00) i McNulty el segon, tercer i arribada fins que el supera Sepp Kuss, l’escuder de Primoz Roglic que deixava el millor temps en 45:28.Thibaut Pinot (FDJ) el feia aixecar de la cadira calenta amb

Joao Almeida afinava el millor primer parcial amb 13:53, 51 Thomas i 49 Roglic. L’eslovè veia com li saltava la cadena en un sotrac i Thomas perdia 16 segons respecte el segon, que havia de canviar la bici i perdia un temps preciós. (34:19) entre el segon i el tercer parcial.

El 45:05 d’Almeida suposava el millor temps a meta, Roglic li rebaixava 42 segons (44:23) i Thomas perdia 10 segons en la general a 600 metres per entrar a 40 segons i cedir el mallot rosa per 14 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)