El Fraikin Granollers topa amb el Füchse (36-31) i obté el subcampionat de la lliga europea

El miracle del Fraikin BM Granollers en la lliga europea ha topat amb el mur del Füchse de Berlín (36-31), un equip amb potencial per estar entre els millors de la Champions. L’equip vallesà ha resistit durant vint minuts (8-9), però el la solidesa defensiva del rival i el talent de la seva primera línia ha començat a marcar diferències abans del descans (16-12). Després de la represa, el Füchse ha elevat el llistó i el Granollers, tot i no abaixar els braços, ja no ha pogut capgirar el resultat. Els veterans Antonio García i Esteban Salinas, amb 7 gols cadascun, han estat els màxims anotadors dels vallesans.

En la posada en escena, Antonio Rama ha apostat per Jan Gurri en el set inicial per contribuir en tasques defensives i intentar frenar la creació de joc de Mathias Gidsel. En atac, el Granollers tenia problemes per superar les dues torres de la muralla berlinesa, Kopljar (2,10 m) i Marsenic (2,02 m), en un inici de partit marcat per les defenses. El Füchse colpejava primer (3-1), però els jugadors de la primera línia vallesana, el veterà Antonio García, i els joves Yusuf i Gurri deixaven anar el braç per capgirar el resultat (4-6). L’equip germànic ha reaccionat. Gidsel i l’exblaugrana Lasse Andersson començaven a exhibir els seus recursos ofensius i aprofitaven dues exclusions consecutives dels catalans –Gurri (21’) i Yusuf (22’)– per prendre embranzida i obrir forat en el marcador (13-9). Esteban Salinas i Antonio García aturaven momentàniament el cop (13-11), però el Füchse replicava d’immediat per arribar al descans amb 4 gols de renda (16-12).

El Füchse posava la directa en els primers minuts després de la represa. Amb un parcial de 4-1 eixamplava la renda fins el 20-13 i feia encendre els llums d’alarma en la banqueta vallesana. Rama demanava temps mort, però els canoners del Füchse, amb Andersson i Wiede, continuaven veient porteria amb facilitat i segellaven una màxima diferència de 9 gols (25-16). El Granollers ha agafat aire amb tres dianes consecutives de Guilherme Torriani (25-19), que també s’havia de multiplicar en tasques defensives amb una mixta sobre la primera línia rival. L’equip vallesà ja no ha pogut capgirar el resultat, però ha acabat el partit amb tots els joves sobre la pista –Romero, Guijarro, De Sande i Castillo– per exhibir a Europa el potencial del seu planter.

El Göppingen, tercer

En la pugna pel tercer lloc, en l’anomenada final de consolació, el Frisch Auf Göppingen, la víctima granollerina en la semifinal, havia vençut el Montpeller per 33-29.