Catalunya es revenja d’Euskadi en la final de la copa de les Nacions (29-28)

La selecció catalana femenina s’ha revenjat d’Euskaki i ha guanyat a Sant Cugat la tretzena edició de la copa de les Nacions d’handbol (29-28), el seu tercer títol en el palmarès de la competició. L’any passat, a Banyoles, l’equip basc va superar les catalanes. La catalana Katy Tyaglyay, amb 9 gols, ha estat la màxima golejadora del partit i peça bàsica en el triomf local, en un final molt ajustat. Catalunya guanyava de set a l’inici del segon temps però l’equip basc ha capgirat la truita amb un parcial de 0-7. Anne Erauskin, amb 7 gols, ha estat designada MVP de la final. La seva companya Maddi Bengoetxea ha marcat 8 gols.

Catalunya ha aconseguit la seva màxima diferència en el primer temps tot just en el darrer segon amb un gol de Maria Monllor (18-13). La primera part ha estat igualadíssima fins que les de Gabriel Martorell han accelerat en el darrer tram, amb una major intensitat defensiva i bones aturades de Nicole Morales. Un fly entre Barbeito i Capdevila ha establert el 16-12, la màxima diferència fins aquell moment. Ekaterina Tyaglyay, amb 4 gols, ha estat la jugador amés prolífica a les files locals. Catalunya ha arribat als set gols de marge en els primers compassos del segon temps. Euskadi, però, ha reaccionat i amb dos contraatacs seguits i una notable millora defensiva, ha coronat un parcial de 0-4 (23-20). Martorell ha demanat temps mort. Euskadi ha culminat un 0-7 de parcial (23-23) i s’ha avançat amb (24-25). Amb la central Katy Tyaglyay estirant del carro i tres gols de penal d’Ona Vegué –4 en el seu total–, que havia fallat els anteriors, Catalunya ha entrat per davant en l’últim minut (29-28). Un penal aturat per Marta Mera i una darrera acció defensiva de Vegué en el darrer atac basc ha rubricat el triomf català. En el partit per al tercer el quart llocs, Galícia ha estat molt superior a la Gran Bretanya (23-44).