Tennis

Swiatek, per la via ràpida

Tennis. Roland Garros. La campiona es classifica per la retirada de Tsurenko en el primer set. Rune i Ruud se citen en els quarts d’acord amb les previsions

Els quarts de final de Roland Garros es van completar ahir amb una varietat de partits que van anar d’un extrem a l’altre, des de victòries ràpides d’una hora fins a lluites intenses i llargues de molt més de tres hores en els vuitens. En el quadre femení, Iga Swiatek, l’actual campiona i primera favorita, es va classificar per als quarts per la retirada de Lesia Tsurenko en el primer set (5-1) quan només s’havia jugat mitja hora. La ucraïnesa va encaixar un 4-0 d’entrada i, després de 4-1, va demanar un temps mèdic. Semblava marejada i sense força. Li van prendre la pressió i la van ajudar amb exercicis perquè tenia dificultats per respirar. Va mirar de continuar jugant, però només va aguantar un joc més (5-1) i va abandonar.

La polonesa, número 1 mundial, jugarà els quarts de final contra Coco Gauff, sisena favorita del torneig. Serà la repetició de la final de l’any passat, en què va guanyar Iga Swiatek en dos sets (6-1 i 6-3). La nord-americana va derrotar per 7-5 i 6-2 l’eslovaca Anna Schmiedlova, que en la segona fase va vèncer la catalana Aliona Bolsova. La tunisiana Ons Jabeur (7) només va necessitar una hora i tres minuts per eliminar la nord-americana Bernarda Pera per 6-3 i 6-1, mentre que la jugadora de la Vall d’Uixó Sara Sorribes va lluitar durant 3h51 per intentar accedir als quarts de final, però va acabar sent derrotada per 7-6 (3), 3-6 i 5-7 per la brasilera Beatriz Haddad Maia (14).

En el quadre masculí, Holger Rune, sisè favorit, i Francisco Cerúndolo (23) van mantenir una lluita de poder a poder durant quatre hores (3h59), i al final el danès es va imposar a l’argentí per 7-6 (3), 3-6, 6-4, 1-6 i 7-6 (7). Holger Rune va igualar la seva millor classificació a París. El quart cap de sèrie i finalista l’any passat, Casper Ruud, va necessitar tres hores i vint minuts per eliminar en només tres sets el xilè Nicolás Jarry per 7-6 (3), 7-5 i 7-5. En els quarts de final, Holger Rune i Casper Ruud s’enfrontaran entre ells.

Sessió de nit

L’alemany Alexander Zverev, semifinalista en les últimes dues edicions –l’any passat es va lesionar quan s’enfrontava a Rafa Nadal–, va derrotar el búlgar Grigor Dimitrov per 6-1, 6-4 i 6-3 en un duel entre dos tennistes campions del Masters. El bicampió de la cita de mestres (2018 i 2021) se les haurà amb l’argentí Tomás Martín Etcheverry, que es va desfer del tennista japonès Yoshihito Nishioka per 7-6 (8), 6-0 i 6-1.

LA REPETICIÓ

Les finalistes del 2022, Iga Swiatek i Coco Gauff, es retroben ara en els quarts de final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)