Tennis

Nole-Alcaraz, aroma de final

Tennis. Roland Garros. El serbi se sobreposa a un inici costerut contra el rus Karen Khatxànov i el murcià es desfà del grec Stefanos Tsitsipas i es trobaran divendres en la semifinal

El bicampió Novak Djokovic (3) es va sobreposar a un inici costerut contra el rus Karen Khatxànov (11) –4-6, 7-6 (0), 6-2 i 6-4 en 3h38– i jugarà divendres les seves dotzenes semifinals de Roland Garros, que aviat és dit, contra l’explosiu murcià Carlos Alcaraz (1), que va ser molt superior al grec Stefanos Tsitsipas (5) i el va batre per 6-2, 6-1 i 7-6 (5). El partit serà una veritable final anticipada.

El serbi no havia perdut fins ara cap set en tot el torneig, però el pla tàctic i l’execució perfecta del rus el van minimitzar en el primer acte. Khatxànov va colpejar amb molta duresa amb la seva dreta, va restar amb una gran clarividència, i va tallar el ritme del rival amb bones deixades, un còctel perfecte. Un trencament en el cinquè joc en la cinquena pilota li va permetre plasmar la seva superioritat, amb un servei impecable –l’obert amb efecte li va fer molt mal– amb el qual no ha concedit cap pilota de break a l’ofuscat balcànic. Les forces es van igualar en el segon parcial, però, en el tie-break, l’home que aspira a ser el vencedor de més títols de gran eslam de la història desempatant amb Rafa Nadal va agafar per fi el fil i se’l va endur en blanc. Khatxànov no va encaixar bé el cop i el serbi li va saltar a la jugular, la seva especialitat. Un break en el primer joc del tercer parcial, corroborat amb un segon trencament en el setè van reflectir el gir escènic. El break de Nole en el tercer joc del quart set semblava el punt final, però Khatxànov va replicar amb agressivitat, coratge i un gran desgast en el vuitè joc (4-4). L’alegria li va durar ben poc. El serbi es va apoderar del partit amb un contrabreak i va segellar la victòria amb un ace.

Alcaraz va atropellar Tsitsipas en un primer set perfecte. Va trencar en el tercer joc i no va deixar ni respirar el grec, amb acceleracions de dreta inassumibles i deixades marca de la casa. La dinàmica no es va alterar gens ni mica en el segon set, ben al contrari. En el tercer, al murcià li va costar, i molt, segellar el partit. El grec va reviscolar amb 5-2 salvant dues pilotes de partit i va celebrar el seu primer break evitant-ne una tercera (5-4). El parcial es va resoldre en un tie-break, en què Tsitsipas en va salvar dues més, però va claudicar en la sisena.

Muchová-Sabalenka

En el quadre femení, la txeca Karolína Muchová (43a de la WTA) va superar per 7-5 i 6-2 la russa Anastàssia Pavliutxenkova i disputarà les semifinals per segona vegada en la seva carrera (2021). La seva rival serà la bielorussa Arina Sabalenka (2). La campiona de l’obert d’Austràlia va vèncer la ucraïnesa Elina Svitolina per 6-3 i 6-4 i arriba per primer cop a les semifinals, les seves cinquenes de gran eslam.

Svitolina no dona la mà a Sabalenka

Al final del partit, Svitolina no va donar la mà a Sabalenka com a mesura de protesta per la invasió russa, amb el suport de Bielorússia. “No sé què esperava a la xarxa Sabalenka. Ja vaig avisar que no li donaria la mà”, ha declarat a Eurosport Svitolina. En la primera eliminatòria, Marta Kostiuk, una altra ucraïnesa, tampoc va encaixar les mans amb Sabalenka. Li retreuen la seva ambigüitat quan es refereix al conflicte bèl·lic. Un sector del públic va xiular Svitolina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)