Ciclisme

CICLISME

Txomin Perurena, llegendari ciclista basc que va guanyar la Volta del 1973

Mor als 79 anys Txomin Perurena, llegendari ciclista basc que va guanyar la Volta del 1973

El llegendari ciclista i exdirector basc Txomin Perurena (Oiartzun), ha mort aquest dijous als 79 anys víctima d’una llarga malaltia. Aquest any, precisament, feia cinquanta anys d’un dels seus triomfs més meritoris, el de la Volta a Catalunya (1973), edició en què també va guanyar dues etapes. Està considerat un dels millors ciclistes bascos de tots els ti va ser un símbol del domini del poderós equip Kas, que dominar el ciclisme professional als anys setanta.

En el seu llarg palmarès hi figuren 12 etapes a la Vuelta, prova en què va ser segon el 1975. També va assaborir dues victòries d’etapa al Giro i onze a la volta al País Basc. A Catalunya també va guanyar l’edició del 1967 de la ja desapareguda Setmana i tres edicions del trofeu Masferrer (1971, 1974 i 1975), el que té més victòries en aquesta clàssica que es va deixar de fer el 1994.

Com a director de l’Orbea va conquerir dues vegades la Vuelta, una amb Marino Lejarreta i l’altra amb Pedro Delgado en la famosa escapada amb el ciclista català José Recio el 1995.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)