Tennis

Muchová fa saltar la banca i jugarà la final de Roland Garros contra Swiatek

ACTUALITZACIÓ. La txeca Karolína Muchová (43a de la WTA) ha fet saltar la banca contra la bielorussa Arina Sabalenka (2) per 7-6 (5), 6-7 (5) i 7-5 en una excel·lent batalla de 3h13 i jugarà dissabte la final de Roland Garros, la seva primera final de gran eslam, contra la polonesa Iga Swiatek (1), que ha derrotat la brasilera Beatriz Haddad Maia (14) per 6-2 i 7-6 (7) en 2h09 i optarà al seu tercer títol a París. Muchová, que va ser semifinalista a Austràlia el 2021, ha salvat una pilota de partit amb 5-2 en el tercer set i ha aprofitat amb enteresa els nervis de Sabalenka, que no ha aguantat la pressió quan semblava que tenia el partit a la ma després d’haver remat de valent en els dos parcials anteriors. De fet, amb 5-5 ha comès dues dobles faltes fatals. La txeca, que dilluns, com a mínim serà la 16a de la WTA, ha aprofitat les cinc pilotes de trencament que ha tingut –4/13 per a la bielorussa–i ha imposat el seu joc amb múltiples recursos –revés tallat, revés paral·lel i pujades a la xarxa–contra la potència descomunal de la seva rival, que mai no s’ha trobat còmoda.

Swiatek ha tingut la virtut d’aprofitar les seves oportunitats –4/4 en pilotes de break per 2/4 de la brasilera–davant d’una rival que ha jugat desacomplexada i que ha exhibit la seva potent dreta, amb cops paral·lels que han fet molt mal a la vigent campiona. Swiatek ha remuntat un trencament en el primer parcial i l’ha resolt amb desimboltura. En el segon duia un break favorable però la tennista carioca ha reaccionat i li ha donat una feinada. Fins al punt que ha hagut de sobreposar-se a una pilota de set en contra el tie-break abans de cridar amb ràbia la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)