Tennis

Muchová contra la campiona

Tennis. Roland Garros. La txeca (43a de la WTA) es rebel·la contra els pronòstics i elimina la bielorussa Sabalenka (2) en un partit memorable i es jugarà el títol contra la polonesa Swiatek

La polonesa Iga Swiatek (1), la número 1 del tennis mundial, no va fallar ahir contra la sorprenent brasilera Beatriz Haddad Maia (14) –6-2 i 76-6 (7) en 2h09– i buscarà demà a la Philippe Chatrier de Roland Garros la seva tercera corona en el temple de la terra batuda en una final apassionant contra la revelació txeca Karolína Muchová (43a de la WTA), que va fer saltar la banca contra la bielorussa Arina Sabalenka (2) per 7-6 (5), 6-7 (5) i 7-5 en una excel·lent batalla de 3h13. Afrontarà la seva primera final de gran eslam després d’haver estat semifinalista a Austràlia el 2021.

Muchová va salvar una pilota de partit amb 5-2 en el tercer set i va aprofitar amb enteresa els nervis de Sabalenka, que no va suportar la pressió quan semblava que tenia el partit a la mà després d’haver remat de valent en els dos parcials anteriors. De fet, amb 5-5 va cometre dues dobles faltes fatals. La txeca de gel, que dilluns com a mínim serà la 16a de la WTA, va aprofitar les cinc pilotes de trencament que va tenir –4/13 per a la bielorussa– i va imposar el seu joc amb múltiples recursos –revés tallat, revés paral·lel i pujades a la xarxa, una teranyina en què Sabalenka va acabar descentrada– contra la potència descomunal de la seva rival, que mai no es va trobar còmoda.

Swiatek va meravellar a París el 2020 amb només 19 anys en plena pandèmia. Consolidada al capdamunt del circuit, l’any passat va repetir títol amb autoritat i també va celebrar el de l’obert dels Estats Units. Ahir va tenir la virtut d’aprofitar les seves oportunitats –4/4 en pilotes de break per 2/7 de la brasilera– contra una rival que mai havia arribat a la tercera eliminatòria d’un gran eslam però que va jugar desacomplexada i va exhibir la seva potent dreta, amb cops paral·lels que van fer molt mal. Swiatek va remuntar un trencament en el primer parcial i el va resoldre amb desimboltura. En el segon duia un break favorable però la tennista brasilera va reaccionar amb virulència i determinació. La polonesa va haver de salvar una pilota de set en el tie-break abans de celebrar amb ràbia la victòria.

Granollers i Zeballos, amb la mateixa pedra

Marcel Granollers i Horacio Zeballos (10) van perdre les semifinals de dobles contra el croat Ivan Dodig i el nord-americà Austin Krajicek (4) per 6-3 i 7-6 (3) en 1h53. El català i l’argentí van malbaratar set pilotes de trencament i es tornen a quedar com l’any passat a les portes de la final davant dels mateixos rivals, que posteriorment van caure en la final i que ara tindran una altra oportunitat. Granollers i Zeballos van disposar de quatre pilotes de trencament en el primer set que no van poder aprofitar, mentre que els seus rivals es van aferrar a l’única que van tenir i van consumar el break. El servei va ser un valor segur en el segon parcial, fins que amb 5-6 a favor i en una fase de joc espectacular, Granollers i Zeballos van gaudir de tres pilotes de set i de break que, malauradament, tampoc no van rendibilitzar. En el tie-break, els subcampions, que havien agafat aire, van sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)