Més esport

GIMNÀSTICA

Deferr tindrà galons

Serà el nou responsable tècnic al CAR de Sant Cugat

Ahir va ser homenatjat a Madrid per esportistes i familiars

Gervasi Deferr
«Després de quinze anys intentant estar entre els millors del món, m'he adonat que ja no puc tornar a ser campió»
«Si no he perdut mai, no em puc retirar perdent. Seria massa dolorós»
«És complicat dir adéu, però continuaré lligat a aquest esport»

L'únic esportista català que ha estat dues vegades campió olímpic, el gimnasta Gervasi Deferr, va ser homenatjat ahir a Madrid després d'anunciar oficialment la seva retirada. Amb tot, la gimnàstica catalana continuarà gaudint dels seus coneixements, ja que a partir d'ara serà el responsable tècnic d'aquest esport al centre d'alt rendiment de Sant Cugat, una funció que compaginarà amb els entrenaments en el club de la Mina que ell mateix ha ajudat a aixecar. «Mai m'he portat gaire bé amb els entrenadors, però ara he d'aprendre a ensenyar. Sembla que els nois m'entenen i progressen quan estan amb mi. Això és molt gratificant.»

En l'acte d'ahir, Deferr va estar envoltat per familiars, companys, entrenadors i directius de la federació espanyola i la catalana. El president de la federació espanyola, Jesús Carballo, li guarda un lloc a la seva junta.

Els participants en l'homenatge d'ahir van remarcar el doble vessant de Deferr, la del competidor genial i imprevisible i la d'alumne rebel i inconformista. «Tota la carrera ha estat molt difícil, perquè he hagut d'aprendre a ser disciplinat i no m'agradava ser-ho. Més aviat m'agradava no ser-ho», va admetre. El mateix secretari d'estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzki, va admetre que li agradava el punt «transgressor» de Deferr. El germà gran del gimnasta, Pablo Deferr, va emocionar els assistents detallant records dels inicis de l'esportista. També va parlar el gimnasta català Víctor Cano, que va definir amb exactitud: «Competint era un geni; entrenant-se, una altra cosa.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)