PÀDEL

El Pro Tour, en marxa

Montiel-Gauna i Cros-Torné es van endur la copa Tarragonès

El triomf els permetrà jugar la prèvia del torneig professional

Els argentins no adscrits a cap club Gonzalo Montiel i Javier Gauna i les reusenques del Monterols Sílvia Torné i Sònia Cros es van adjudicar diumenge la copa Tarragonès, el primer campionat organitzat per fer bullir l'olla amb motiu de l'estrena del circuit professional de pàdel Pro Tour a Tarragona la setmana de l'1 de maig. Precisament, el campionat va atorgar el passaport als vencedors, tant masculins com femenins, per disputar la fase prèvia del Pro Tour, circuit que aplega els millors jugadors del món encapçalats pels argentins Fernando Belasteguin i Juan Martín Díaz. Tarragona serà la primera prova del 2011 a l'Estat i també tindrà quadre femení. El circuit Pro Tour d'enguany començarà finalment del 28 de març al 3 d'abril a Mendoza (l'Argentina), una prova que no estava en el calendari inicial i que finalment s'ha pogut dur a terme. El circuit va arribar a l'Argentina per primer cop el 2010 i ha fet un esforç per repetir.

Els partits es van disputar al Nàstic durant tota la setmana i el campionat va estar emmarcat en els actes del 125è aniversari de l'entitat grana. Cros i Torné van derrotar en la final els jugadors del Tennis Park Georgia González i Laia Guàrdia per 6-3 i 6-4, mentre que Montiel i Gauna es van desfer de Xavier Vilar i Xavier Pueyo (CT Tennis Park) per 6-3 i 7-5. La competició va aplegar les 16 millors parelles de la demarcació de Tarragona tant masculines com femenines.

L'altre acte paral·lel a la disputa del Pro Tour, però que no té cap relació directa amb el torneig, és la disputa de la copa Tarragonès de menors que va començar ahir al RCN de Tarragona i que s'allargarà fins divendres. La majoria de jugadors són del CT Tarragona, el Tennis Park, l'Estival Park, tot i que també hi ha jugadors dels col·legis tarragonins. En total disputen el torneig 40 parelles.

Provincial a Torredembarra.

El campionat provincial absolut va començar ahir a les pistes de la Unió Deportiva Torredembarra i es disputa simultàniament a les quatre províncies catalanes. La inscripció a Torredembarra ha estat més aviat fluixa quant a nombre de parelles amb una seixantena d'inscrites, però també és cert que hi són la majoria dels millors jugadors del rànquing tarragoní. En nois, els primers favorits són els argentins Luis Ferrini (CT Tarragona) i Pablo Greco (RCN Tarragona), els millors del circuit tarragoní del 2010. Els segons favorits del quadre de primera són Xavi Pueyo i Xavi Vilar (CT Park). En el quadre femení, les primeres favorites són les jugadores del Tennis Park Guàrdia i González i les segones caps de sèrie són Cros i Torné.