Hoquei sobre herba

Les semifinals i el bitllet olímpic s'escapen

Hoquei sobre herba. La derrota per 2-3 contra Bèlgica deixa el combinat espanyol masculí fora dels quatre millors de l'europeu i castigat a jugar un preolímpic per poder ser a Londres

Les cares de decepció de jugadors tan significatius com Santi Freixa, Pol Amat i Sergi Enrique després de perdre ahir contra Bèlgica (2-3) en l'europeu d'hoquei sobre herba de Mönchengladbach reflectien la forta patacada rebuda pel combinat espanyol masculí. Per primera vegada des del 1999 es quedava fora de les semifinals del torneig i, de retruc, s'esfumava l'oportunitat de segellar la plaça per als Jocs de Londres del proper any, que al descans semblava encarrilada amb un 2-0 a favor. La reacció belga en la segona part va capgirar la situació i va condemnar els de Dani Martín al tercer lloc del grup A, amb la penitència d'haver de lluitar pel cinquè lloc. Al calendari apareix ara una nova cita clau: un preolímpic previst pel març en què caldrà jugar-se el bitllet per a Londres.

El matx va començar amb bones perspectives per a l'equip de Martín –amb quinze jugadors catalans–, que va marxar al descans amb dos gols d'avantatge a pesar de les dificultats per desempallegar-se de la pressió belga. De fet, l'efectivitat va ser enorme i tres arribades a l'àrea van proporcionar dos gols a càrrec de Roc Oliva (17') i Juan Fernández (24'). Les bones aturades de Quico Cortés van ajudar a mantenir a ratlla el rival fins que va despertar amb un gran gol de Luycx (41'). Cinc minuts més tard, Boon va aprofitar un penal assenyalat per una dubtosa falta de Manel Terraza per fer pujar l'empat, que afavoria els belgues pel fet de tenir millor goal average. La desfeta es va concretar amb un “eslàlom” de Dekeyser, que va guanyar la línia de fons abans d'establir el 2-3. Quedaven set minuts, però el guió ja estava escrit.

0
Al descans els de Martín tenien dos gols d'avantatge (2-0) gràcies a una gran efectivitat

Les noies busquen la final i també els Jocs

Les deixebles de Salva Indurain prenen aquest vespre (21.00 h) el relleu enfrontant-se a Alemanya en busca d'una plaça per a la final femenina de l'europeu. Assolir-la no serà fàcil tenint en compte que cal imposar-se a Alemanya, l'amfitrió, que en un amistós previ al torneig va etzibar un 5-0. “Aquell va ser un partit de preparació i dijous [avui] els sistemes seran diferents”, va comentar Indurain, pels bons resultats assolits en la primera fase, sobretot el triomf contra Holanda (1-0). Accedir a la final també suposaria assegurar-se el bitllet per als Jocs Olímpics de Londres. Pel que fa a l'altra semifinal, la protagonitzaran Anglaterra i la defensora del títol, Holanda.