Hoquei sobre herba

El palmarès. El calendari

Espanya i el seu viatge iniciàtic a les antípodes

Hoquei herba. La selecció espanyola, amb setze catalans, afronta el trofeu de campions a Auckland amb la voluntat de girar full en la discreta actuació que va oferir en l'Europeu

Espanya s'ha desplaçat fins a les antípodes per disputar a partir de dissabte una altra edició del trofeu de campions. Però també per retrobar-se després de la desfeta que va tenir l'agost passat en el campionat d'Europa de Monchengladbach, en el qual es va haver de conformar amb una discreta sisena posició. A més, no va ni complir amb l'objectiu de mínims: embutxacar-se un bitllet per als Jocs Olímpics de Londres. A Auckland (Nova Zelanda) pretén fer taula rasa i regenerar la confiança per afrontar les properes competicions amb garanties.

La selecció que dirigeix Dani Martin, integrada bàsicament per catalans –ho són tots excepte el madrileny Bosco Pérez Pla i l'argentí instal·lat a Barcelona i jugador del Polo Gabi Dabanch–, ha complert en els dos últims amistosos. Ahir va derrotar Nova Zelanda (4-3) i prèviament havia vençut la Gran Bretanya (3-1), amb la qual es veurà les cares en l'última jornada de la primera fase.

Els espanyols debutaran contra el pitjor rival possible: Austràlia. El primer rival espanyol és el vigent campió del món i s'ha adjudicat les tres últimes edicions de l'anual trofeu de campions, que enfronta les vuit millors seleccions del món. El Pakistan serà el rival de la segona jornada del grup A. Els dos primers classificats accediran a la següent fase en la qual jugaran contra els dos primers del grup B. El primer i el segon protagonitzaran la final.

Espanya s'havia avesat a penjar-se algun dels tres metalls en competicions internacionals, però ha perdut pistonada darrerament. Després de la plata dels Jocs de Pequín no ha tornat a pujar en cap més podi. “Aquest és un gran escenari per canviar la imatge ensenyada en l'Europeu. Tenim ganes de jugar per oblidar aquella actuació”, va comentar el capità Santi Freixa. A l'hora de valorar els rivals va ser taxatiu: “Volem jugar contra els millors equips, no tenim por. Hem de millorar per als Jocs Olímpics i aquesta és la millor manera d'aconseguir-ho.”

La mala sort d'Amat

El jugador del Club Egara Pol Amat no ha pogut trencar el mal astruc que l'ha perseguit en els últims compromisos amb la selecció espanyola. Durant l'Europeu es va fer mal, i ara una lesió amb el seu equip l'ha privat de desplaçar-se a Nova Zelanda. Un altre dels jugadors que ha caigut de la convocatòria per culpa de problemes físics és Xavi Lleonart (CD Terrassa). Els beneficiats d'aquests contratemps han estat els jugadors del Polo Gabi Dabanch i Alex Casasayas, que han rellevat les baixes. “Són dos jugadors joves, que ja han estat amb el grup i que poden aportar frescor a la selecció”, va declarar Dani Martin, que fa dues temporades que ocupa el càrrec i ara afronta la tercera competició internacional més important.

LONDRES PER LA VIA SUD-AFRICANA

Espanya no va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics en el recent Europeu d'Alemanya i hauria de disputar el preolímpic. Però té una opció d'estalviar-se i ben ferma. Si Sud-àfrica, classificada per Londres, no accedeix a la final del Champions Challenge que s'està disputant aquests dies, el comitè olímpic del seu país l'obligaria a passar pel preolímpic perquè tem que els seus jugadors facin el ridícul, aleshores Espanya quedaria automàticament classificada per la cita estival. Sud-àfrica disputarà avui els quarts de final contra el Japó després d'una mala primera fase en la qual ha encaixat dues derrotes. A més, si es planta a les semifinals és molt provable que el rival sigui l'Índia, que ja va vèncer els sud-africans en la fase prèvia (4-7).
Últimes edicions:
2010 Austràlia-G. Bretanya
4-0
2009 Austràlia-Alemanya
5-3
2008 Austràlia-Espanya
4-1
2007 Alemanya-Austràlia
1-0
2006 Holanda-Alemanya
2-1
2005 Austràlia-Holanda
3-1
2004 Espanya-Holanda
4-2
2003 Holanda-Austràlia
4-2
2002 Holanda-Alemanya
0-0 (3-2)
2001 Alemanya-Austràlia
2-1
2000 Holanda-Alemanya
2-1
Primera edició:
1978
Edicions:
33 (inclosa la del 2011)
Primer guanyador:
Pakistan
Més victòries:
Austràlia (11)
Dissabte 3 de desembre
Grup A Austràlia-Espanya
12:05
Grup A G.Bretanya-Pakistan
2:05
Grup B Alemanya-Nova Zelanda
4:05
Grup B Holanda-Corea
6:05
Diumenge 4 de desembre
Grup A G.Bretanya-Austràlia
12:05
Grup A Espanya-Pakistan
2:05
Grup B Corea-Nova Zelanda
4:05
Grup B Holanda-Alemanya
6:05
Dimarts 6 de desembre
Grup B Corea-Alemanya
12:05
Grup A Espanya-Alemanya
2:05
Grup A Austràlia-Pakistan
4:05
Grup B Holanda-Nova Zelanda
6:05
Dijous 8 de desembre
Grup D 4t Grup A-4t Grup B
12:05
Grup D 3r Grup A-3r Grup B
2:05
Grup C 2n Grup A-2n Grup B
4:05
Grup C 1r Grup A-1r Grup B
6:05
Dissabte 10 de desembre
Grup D 3r Grup B-4t Grup A
12:05
Grup D 3r Grup A-4t Grup B
2:05
Grup C 1r Grup B-2n Grup A
4:05
Grup C 1r Grup A-2n Grup B
6:05
Diumenge 11 de desembre
partit pel 7è lloc
10:35
partit pel 5è lloc
1:05
partit pel3r lloc
3:35
final
6:05 (*) L'horari dels partits és el local. Hi ha dotze hores de diferència amb Catalunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)