Hoquei sobre herba

El torneig idoni per mesurar forces abans dels Jocs

Hoquei sobre herba. Avui arranca el 64è torneig Hoquei Reis, una cita que servirà a molts jugadors com a preparació per als propers Jocs Olímpics. Avui debuta el quadre juvenil, i demà, el sènior

21 equips i prop de 450 jugadors prendran part a partir d'avui en la 64a edició del tradicional torneig internacional d'Hoquei Reis que organitza anualment el Reial Club de Polo de Barcelona. Serà una edició que estarà marcada per la proximitat dels Jocs Olímpics que es disputaran l'estiu vinent a Londres, i per la presència de molts jugadors que afronten la segona meitat de la temporada com la millor preparació per a la cita olímpica. La competició s'iniciarà avui amb el quadre juvenil, que jugaran fins al dissabte, mentre que els de la categoria sènior competiran de divendres a diumenge. El sistema de competició és de lligueta i s'endurà el títol l'equip que obtingui més punts.

El director del torneig, Javier Cabot, va assegurar en la presentació de l'esdeveniment del dimarts, que l'Hoquei Reis és un torneig de referència de l'hoquei sobre herba: “Està al nivell del Godó, la fórmula 1 o la Barcelona World Race de vela quant a la importància que té en el seu esport.” En sènior masculí, l'amfitrió i vigent campió, el RC Polo, s'haurà de veure les cares amb una selecció europea amb exinternacionals d'enorme nivell, el Leuven belga, el Monkstwon irlandès, el Pedralbes (segon equip del Polo) i amb la selecció catalana, que comptarà, entre d'altres, amb Santi Freixa, triat recentment millor jugador del Champions Trophy i membre de l'equip de les estrelles de 2011. Pel que fa al sènior femení –que tindrà les baixes de les jugadores que es troben en concentracions internacionals–, la Real Sociedad, el Metrostroy rus i el Castelldefels seran els rivals de les amfitriones, que fa dos anys que no guanyen el torneig.

La televisió hi serà

Tant el Catalunya-Selecció Europea que obrirà el torneig absolut masculí (10.15 h), com el posterior RC Polo-Leuven (12.15h), també de sènior masculí, seran retransmesos en directe el dia de Reis pel canal català Esport 3. Per altra banda, el dissabte al matí tindrà lloc l'acte solidari del torneig, en el qual es recaptarà fons per a la Fundación Soñar Despierto, dedicada a ajudar els nens que tenen problemes d'adaptació familiar.

Sènior masculí
Selecció Europea
RHC Leuven (Bèlgica)
Monkstwon HC (Irlanda)
Selecció catalana absoluta
Pedralbes HC
RC Polo
Sènior femení
Castelldefels HC
Metrostroy (Rússia)
Real Sociedad
RC Polo
Juvenil masculí
Club de Campo
VMH&CC MOP (Holanda)
Selecció espanyola sub-16
FC Barcelona
RC Polo
Juvenil femení
HC Bruges (Bèlgica)
Royal Wellington (Bèlgica)
Willem College (Holanda)
Club de Campo
Selecció espanyola sub-16
RC Polo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)