Més esport

S'esperen nevades

Etapa reina. L'organització estudia un recorregut alternatiu per si les condicions de fred i neu compliquen la pujada a tots els ports

Els escaladors i els aficionats havien de gaudir avui d'una etapa de somni. Els ciclistes i directors, però, van començar a mirar ahir amb preocupació el llibre de ruta i les previsions del temps, que anuncien neu a tots els ports i temperatures sota zero. L'organització no decidirà un possible recorregut alternatiu –que ja té estudiat– fins abans que comenci la jornada. La decisió es prendrà conjuntament amb els àrbitres i es consultarà amb els directors d'equip.

Si hi ha etapa, que és el que tothom vol, l'alt de Coubet, la collada de Toses, el port del Cantó i l'arribada a Port-Ainé són sinònim d'espectacle i han de decidir no només el vencedor sinó el podi d'aquesta Volta. El Garmin de Daniel Martin té molt ben estudiada tota l'etapa i sobretot la duríssima pujada a Port-Ainé. És una oportunitat única per a l'irlandès (segon el 2009 i tercer el 2010) per ocupar l'únic lloc del podi que li queda, el primer.

La dificultat afegida que suposarà el mal temps podria convertir l'etapa en una jornada infernal en què no és descartable que l'èpica jugui un paper transcendental. El port del Cantó, de 24 quilòmetres, es farà interminable, i no es pot descartar un atac en massa del Movistar, com a venjança pel que va passar ahir pel camí de Girona. En tot cas, aquells que suportin més bé el fred que els altres tindran un avantatge incalculable. Damiano Cunego i Denis Mentxov, per exemple, són ciclistes que han combatut en mil batalles en ports com aquests coberts de neu durant el Giro d'Itàlia. Potser aquest serà avui el taló d'Aquil·les de Leipheimer, Martin i Wiggins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)