Handbol

L'or és l'habitual

Handbol. La selecció francesa tanca un cicle olímpic espectacular en què ha guanyat cinc dels sis grans campionats que ha jugat, amb dos títols en els Jocs Olímpics de manera consecutiva

La selecció francesa d'handbol va engrandir una mica més la seva llegenda revalidant el títol olímpic en els Jocs de Londres. França va tancar un cicle olímpic espectacular, ja que des de la medalla d'or que va guanyar a Pequín el 2008, ha aconseguir pujar al més alt del podi en cinc dels sis gran campionats que s'han disputat. La selecció francesa va guanyar el títol mundial el 2009, l'europeu el 2010 i novament el mundial el 2011, abans de revalidar l'or olímpic en aquest 2012. L'única vegada que no va guanyar la medalla d'or va ser en l'europeu de principi d'aquest mateix any, en què només va poder ser l'onzè.

Dels quinze jugadors de l'equip francès que va guanyar el títol olímpic el 2008, deu es mantenen en la selecció i han guanyat la seva segona medalla d'or a Londres: Nikola Karabatic, Thierry Omeyer, Luc Abalo, Didier Dinart, Jerome Fernández, Michael Guigou, Daouda Karaboue, Daniel Narcisse, Guillaume Gile i Bertrand Gile. Vuit d'aquests dobles campions olímpics ja superen els 30 anys, i el més gran és Guillaume Gile, amb 36. La mitjana d'edat dels quinze components de l'equip francès és de 30,4 anys.

El fet de ser un conjunt amb jugadors d'edat, que no fes un joc bonic ni brillant i que vingués de fer un inesperat onzè lloc en el recent europeu, no era cap bon presagi. Els mitjans informatius van ser força crítics amb l'equip de Claude Onesta abans i durant els Jocs Olímpics. El grup es va mantenir unit, va superar pas a pas els esculls –va arribar a semifinals derrotant Espanya a tres segons del final–, i va tornar a guanyar-se l'etiqueta de favorit un cop en la lluita pel títol. Contra Suècia mai va poder distanciar-se i sentenciar, i va guanyar per un mínim 21-22, deixant els suecs amb el seu quart subcampionat olímpic.

La mala relació entre els jugadors, el seleccionador francès i la premsa va tenir un nou episodi quan, després de guanyar el títol i mentre eren entrevistats al plató de l'Equip TV, el tècnic Onesta i Karabatic van trencar la taula on estaven asseguts i van fer diversos desperfectes. Una cosa semblant ja havia passat quatre anys abans a Pequín al plató de Canal Plus. Karabatic i Barachet també van treure la camisa a un periodista de les cadenes BFM TV i RMC Sport quan els estava entrevistant en directe. A França s'estan qüestionant si es van excedir celebrant-ho o va ser una revenja per les crítiques que els havien fet.

MÉS DE 30 ANYS

La mitjana d'edat dels quinze components de la selecció francesa és de 30,4 anys
Els anys màgics
2008
Jocs Olímpics
Campió
2009
Campionat Mundial
Campió
2010
Campionat d'Europa
Campió
2011
Campionat mundial
Campió
2012
Campionat d'Europa
Onzè
Jocs Olímpics
Campió
Palmarès
Jocs Olímpics
Títol
2 (2008 i 2012)
Segon lloc
0
Tercer lloc
1 (1992)
Quart lloc
1 (1996)
Cinquè lloc
1 (2004)
Sisè lloc
1 (2000)
Campionat mundial
Títol
4 (1995, 2001, 2009 i 2011)
Segon lloc
1 (1993)
Tercer lloc
3 (1997, 2003 i 2005)
Campionat d'Europa
Títol
2 (2006 i 2010)
Segon lloc
0
Tercer lloc
1 (2008)

DEU FAN EL DOBLET

Deu jugadors van guanyar la medalla d'or a Pequín i han repetit a Londres

Hi haurà canvis després del mundial del 2013

La pròxima gran cita internacional del conjunt francès serà el mundial del 2013, que es disputarà a Espanya i en què França tindrà la seva base d'operacions a Catalunya i jugarà els seus partits a Granollers. El combinat francès haurà de defensar el seu títol mundial el mes de gener, i el seleccionador Claude Onesta considera que queda poc temps per introduir grans canvis en l'equip que ha estat campió olímpic, i diu que la renovació de jugadors arribarà després del mundial. “Si s'han de fer canvis en l'equip de França, aquests es faran després del mundial. Llavors hi haurà un any per preparar el següent gran campionat”, va explicar el seleccionador francès. Onesta, en la imatge, va defensar els seus jugadors que en determinats moments han estat considerats massa grans, i va dir que continuen sent els millors del moment. Després de revalidar el títol olímpic, el seleccionador francès va dir que s'havien sentit sols: “Tothom deia que aquest equip era vell i estava acabat. Estàvem sols. El públic es va mantenir a prop nostre. Però els que ens envoltaven van dubtar del nostre èxit.” Claude Onesta també va dir que mai s'havia qüestionat l'equip i que havien fet el que s'havia de fer. El tècnic també va explicar les diferències entre els dos títols olímpics consecutius: “A Pequín van anar a buscar el títol, l'únic que faltava a l'handbol francès després de molts anys. A Londres era necessari reconstruir el camí per tornar al nostre rendiment.” L'equip venia de la decepció de l'europeu i necessitava trobar-se ell mateix altre cop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)