Ciclisme

Nibali ho supera tot

Vuelta. Sota una intensa pluja l'italià va deixar enrere als rivals de la general en la Collada de la Gallina i és més líder. Daniele Ratto, escapat des del quilòmetre cinc, va guanyar l'etapa

Vincenzo Nibali va sortir reforçat de la primera de les tres etapes d'alta muntanya del Pirineu i va demostrar que és capaç de superar-ho tot i a tothom. L'únic que no va poder superar va ser al seu compatriota Daniele Ratto (Cannodale) que va guanyar l'etapa després d'estar escapat des del quilometre cinc. El líder de l'Astana va saber fer front al fred i la intensa pluja que va caure durant tota la jornada i en el moment culminant, va respondre a l'atac del nord-americà Chris Horner (RadioShack) en els últims quilòmetres de la Collada de la Gallina. En els metres finals de l'ascensió fins i tot li va treure un parell de segons, assegurant encara més el seu lideratge.

Entre la resta de favorits Joaquim Rodríguez (Katuixa) va ser el que va aguantar millor la duresa de l'etapa però, no va poder seguir a Nibali i a Horner en l'atac definitiu a poc del final. El català va perdre 18 segons respecte a Nibali en la meta i s'allunya un xic més en la general, on està a uns tres minuts del líder. Tot i això Joaquim Rodríguez ha pujat fins al quart lloc i ha retallat diferencies respecte a la tercera plaça de podi que ocupa Alejandro Valverde (Movistar). El murcià es va quedar despenjat del grup principal en el descens de l'Ordino, va passar per un mal moment per culpa del fred però, després es va recuperar i va entrar a 50 segons de l'italià.

El gran perjudicat dels favorits al triomf final va ser Nicolas Roche (Saxo Tinkoff) que va iniciar l'etapa com a segon classificat de la general. Roche va perdre contacte amb els millors a uns vuit quilòmetres de la meta i es van enfonsar totalment arribant a més de tres minuts dels millors. Pitjor li va anar a l'italià Ivan Basso, que tot i estar un xic més allunyat en la general –anava setè a uns tres minuts–, havia demostrat que estava en un bon moment de forma. El líder del Cannondale va haver d'abandonar per una hipotèrmia en la baixada de port d'Envalira, de categoria especial. En el seu cim de 2.410 m hi havia una temperatura de 5 graus al pas del ciclistes, i van ser varis els que van haver de posar el peu a terra i no van poder seguir.

El guanyador de l'etapa va saber entrar en una escapada en el quilòmetre cinc, i a partir de la baixada de l'Envarila es va quedar sol al davant. Va saber aguantar i va aconseguir una important victòria en el seu palmarès.

Ho he passat molt malament. Baixant em marejava i ni tant sols podia pedalar. Ha sigut inhumà, el meu dia més dur sobre la bicicleta
Alejandro Valverde
ciclista del MOVISTAR
Crec que al final l'equip i jo hem pagat el treball i l'esforç per tornar boja l'etapa
Joaquim Rodríguez
ciclista del katuixa
Des de l'inici m'he sentit bé. Baixo bé amb pluja perquè visc a la muntanya i estic habituat al fred però, jo també he sofert molt, en el port més llarg feia molt fred
Daniele Ratto
ciclista del CANNONDALE
Ha sigut una jornada molt dura i bastant he fet amb aguantar a Horner. He fet un pas important de cara al triomf final
Vincenzo Nibali
ciclista de l'astana
14a etapa (155 km)
1r D. Ratto (Cannondale)
4h24.00
2n V. Nibali (Astana)
a 3:53
3r C. Horner (Radioshack)
a 3:55
4t J. Rodríguez (Katuixa)
a 4:11
5è S. Sánchez (Euskaltel)
a 4:19
6è A. Valverde (Movistar)
a 4:43
7è T. Pinot (FDJ)
a 4:46
8è D. Pozzovivo (AG2R)
a 4:46
9è M. Landa (Euskaltel)
a 5:17
10è L.Konig (NetApp)
a 5:21
11è T. Kangert (Astana)
a 5.27
37è J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 12:30
General
1r V. Nibali (Astana)
53h56:49
2n C. Horner (Radioshack)
a 0:50
3r A. Valverde (Movistar)
a 1:42
4t J. Rodríguez (Katuixa)
a 2:57
5è D. Pozzovivo (AG2R)
a 3:43
6è N. Roche (Saxo Tinkoff)
a 4:06
7è T. Pinot (FDJ)
a 4:34
8è L.Konig (NetApp)
a 5:42
9è D. Moreno (Katuixa)
a 6:28
10è T. Kangert (Astana)
a 6.45
11è S. Sánchez (Euskaltel)
a 7:10
41è J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 55:58

Sense descans, l'etapa reina

Sense temps a recuperar-se de la duresa de l'etapa d'ahir –pel recorregut i el mal temps que va fer–, els ciclistes afronten avui l'etapa reina de la Vuelta, un recorregut digna del Tour de França. La quinzena etapa tindrà 224 quilòmetres i anirà des d'Andorra fins a l cim del Peyragudes, situat a França. Els ciclistes supervivents hauran de superar quatre ports de muntanya de primera categoria: el Cantó, la Bonaigua, el Balés i el Peyragudes, on estarà situada la meta. La trilogia dels Pirineus es tancarà demà amb una etapa sense tanta duresa en el recorregut però amb molta pel que fa a l'esforç acumulat. Anirà de Graus a l'estació d'esquí de Formigal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)