Esport i política

L'anella es farà a Campclar el 2015

Jocs Mediterranis. Amb una inversió de 50 milions d'euros, Tarragona 2017 construirà tres equipaments

L'anella mediterrània de Tarragona 2017, que s'ubicarà al barri de Campclar, es començarà a construir el 2015 i suposarà una inversió de 50 milions d'euros en el marc de l'austeritat proposada pel mateix comitè organitzador i aplaudida des del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. En un context de devaluació del certamen, de ben segur que el CIJM no podria suportar un altre escàndol com el de la revocació de Vólos i Larissa (Grècia) com a seu dels Jocs del 2013 –finalment es van disputar a Mersin, i encara bo–. La decisió de no construir la vila mediterrània per als atletes i allotjar-los en un complex hoteler de Salou després d'haver vessat rius de tinta sobre la possible ubicació, és una altra mostra de la situació conjuntural que ha afectat Tarragona.

Fer realitat l'epicentre esportiu comportarà la remodelació del velòdrom i de la pista d'atletisme ja existents, i la construcció de tres nous equipaments. S'aixecaran un nou palau d'esports amb capacitat per a 5.000 espectadors, una piscina olímpica de 50 metres a partir de la ja existent de 25 metres, i un estadi d'atletisme provisional amb capacitat per a unes 15.000 persones, que serà la seu de les cerimònies d'inauguració i clausura. El consistori treballa per donar un ús a les instal·lacions després dels Jocs, i pretén atreure un centre de tecnificació. Està previst que la pista provisional d'atletisme es reconverteixi en un camp de rugbi. Pel que fa la piscina, després dels Jocs es desmuntaran les graderies. El llegat del pavelló serà un espai per tres pistes reglamentaries i possibilitat d'entrenament de sis equips. Es farà també una ordenació general de la zona per delimitar les zones d'esportistes i espectadors i oferir serveis idonis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)