Més esport

El poder de la guàrdia suïssa

Esquí alpí. El sorprenent Viletta guanya la combinada i Ferran Terra, 25è, fa el seu millor resultat olímpic

Els suïssos van clavar ahir a Sotxi una altra queixalada a la seva xocolata preferida, les medalles olímpiques en esquí alpí. Sandro Viletta, que no figurava en cap llista de favorits, va alçar-se amb el títol en la combinada, l'especialitat formada per un descens i un eslàlom. Per a satisfacció dels seus compatriotes, no va tenir cap austríac al seu costat. En el particular duel entre les dues grans potències alpines Suïssa guanya ara per ara dos ors a un a Àustria, que va celebrar l'or en el descens gràcies a Matthias Mayer.

En el podi van acompanyar el nou campió els veterans Ivica Kostelic (Croàcia) i Cristof Kinnerhofer (Itàlia), mentre que la gran esperança de l'equip nord-americà, llegenda viva de l'esquí i defensor del títol, Bode Miller, va haver de conformar-se amb el sisè lloc. El català Ferran Terra va obtenir el seu millor resultat olímpic (25è en la general) després de fer una baixada molt meritòria en la prova de l'eslàlom. L'andorrà Marc Oliveras, per la seva banda, va ser 31è.

Viletta (28 anys) va ser el primer sorprès pel seu triomf. Fa quatre anys tot just va ser 14è en la combinada i en tota la seva llarga trajectòria en la copa del món només ha aconseguit una victòria. Aquesta és la segona medalla d'or dels suïssos en l'esquí alpí després de la que es va penjar Dominique Gisin en el descens femení, també contra pronòstic. Per acabar-ho d'adobar, el nou campió es va assegurar el títol poc després que l'esquiador de fons Dario Cologna aconseguís el triomf en els 15 km. Una jornada, doncs, rodona per a l'equip helvètic. La plata de Kostelic (34 anys) també té mèrit, tot i que després del descens (7è) va afrontar l'eslàlom com a gran favorit ja que el croat és un consumat especialista en la modalitat més tècnica, en la qual ha obtingut 15 de les seves 26 victòries en la copa del món.

L'esquí alpí viu avui una altra jornada molt incerta amb la disputa del supergegant femení, en què es tornaran a trobar les dues noies que van competir per l'or en el descens, Gisin i l'eslovena Tina Maze, subcampiona a Vancouver. També compten per a la victòria l'alemanya Maria Hofl-Riesch, la nord-americana Julia Mancuso i les líders de la copa del món, Lara Gut (Suïssa), Tina Weirather (Liechtenstein) i Anna Fenninger (Àustria).

Mirambell, penúltim

L'especialista català de tobogan Ander Mirambell no va complir les expectatives que ell mateix s'havia proposat per a les eliminatòries de tobogan. Després de les dues primeres baixades Mirambell ocupa el 26è lloc dels 27 participants (hi va haver tres baixes) i haurà de millorar molt per col·locar-se en la final d'avui, a la qual accediran els vint primers després d'una tercera baixada de classificació. El rus Alexander Tretiakov lidera la classificació després de batre el rècord del circuit (1:51.99). El català va fer 5.31 segons més que Tretiakov i necessita baixar un segon més ràpid per aspirar al Top 20. Les diferències entre els últims classificats són encara molt minses. El 27è, l'irlandès Sean Greenwood, va caure de forma aparatosa en la segona fase en un accident que va espantar els espectadors que gaudien de l'espectacle en la tribuna principal. Per a Rússia l'or de Treatiakov seria una benedicció.

Ivica Kostelic (34 anys) va ser segon i Bode Miller (37) va ser sisè
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)