Més esport

Miller eclipsa l'or de Jansrud

L'americà fa bronze en el supergegant i es converteix en l'esquiador més veterà que guanya una medalla

El seu rival noruec l'avantatja de mig segon i es penja el primer olímpic i la segona medalla a Sotxi

La victòria va ser per al noruec Kjetil Jansrud, però gairebé totes les mirades eren per a Bode Miller. El nord-americà es penjava el bronze en el supergegant i es convertia, amb 36 anys, en l'esquiador més veterà que guanya una medalla olímpica. I tot després d'un retorn pel qual ningú no donava ni un duro. Apartat de les pistes durant gairebé dos anys a causa d'una lesió al genoll esquerre –per bé que un estil de vida llicenciosa va allargar aquest període–, Miller tornava a la copa del món la tardor passada amb deu quilos menys i amb el ferm objectiu d'aconseguir una medalla en els Jocs de Sotxi en homenatge al seu germà Chelone, mort l'abril de l'any passat.

El segon lloc en el gegant de Beaver Creek era el primer avís que la cosa anava de debò. Un cop a Sotxi, de seguida es va veure que el nord-americà no hi havia pas anat de vacances com fa vuit anys en els Jocs de Torí, on no va poder ser el rei de les pistes d'esquí, però sí, segons ha reconegut ell mateix, de les pistes de ball de Sestrieras. Miller va ser el més ràpid en dos dels tres entrenaments de descens, encara que en la cursa només va poder acabar vuitè. En la combinada va millorar dos llocs, però va ser ahir quan va aconseguir, malgrat no guanyar, un dels resultats més impressionants de la seva carrera. Aquesta és la seva sisena medalla olímpica i només el noruec Kjetil-Adre Aamodt (8) n'ha guanyat més que ell.

Jansrud, en canvi, va fer la seva estrena al lloc més alt del podi olímpic. Fins ahir només havia aconseguit una sola victòria en les grans competicions –un supergegant de la copa del món–, tot i que ja s'havia penjat una medalla olímpica a Vancouver –segon en el gegant– i una altra a Sotxi –tercer en el descens–. En la combinada ja va avisar amb el millor temps en la mànega de descens –acabaria quart després de l'eslàlom–, i ahir va rematar la feina amb el millor temps en el supergegant. El nord-americà Andrew Weibrecht va creuar la meta tres dècimes més tard i es va penjar la plata. Miller, que havia fet el temps de referència s'ho mirava fet un sac de nervis. El seu bronze va ser tan al límit, que el va haver de compartir amb el canadenc Jan Hudec, que va fer el mateix temps que l'americà.

Miller, acompanyat de la seva dona, la jugadora de vòlei platja Morgan Beck, no va poder contenir el plor i es va esbravar de valent. I compte ara, que ve el gegant.

La intensitat ha estat enorme. He esquiat amb molta agressivitat, tot i que he fet un error a la part baixa
He treballat molt dur aquest any. Hi ha dies en què les medalles importen: avui importaven
Bode Miller
BRONZE EN EL SUPERGEGANT
No sé com he pogut avantatjar en mig segon Bode Miller. No m'ho explico, però és molt agradable
Kjetil Jansrud
OR EN EL SUPERGEGANT

Terra se salta l'antepenúltima porta

Ferran Terra no va poder acabar el supergegant a causa d'una errada en la part final del recorregut. L'esquiador de la Cerdanya es va saltar l'antepenúltima porta després del salt final, tot i que fins llavors duia un ritme que l'hauria classificat entre els trenta primers. “El traçat girava força, la neu era tova i he sortit mentalment molt fort per atacar. He agafat un bon ritme i anava força ràpid. Però al final, després d'un salt, he lluitat, però no he aconseguit entrar”, explicava Terra després de la cursa. El cerdà havia estat 27è en aquesta mateixa prova en els Jocs de Vancouver. El basc Paul de la Cuesta, format a la Val d'Aran, també es va saltar una porta en la part inicial del recorregut.

Tots dos disputaran dimecres que ve la seva última prova en aquests Jocs Olímpics, el gegant, i donaran el relleu a Pol Carreras i Àlex Puente, que faran el seu debut olímpic en aquesta disciplina i també disputaran l'eslàlom de dissabte que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)