Atletisme

Fifa corre amb més ambició a Caldes i bat Lamdassen

Atletisme. El marroquí del FC Barcelona obté el seu primer títol absolut de cros, igual que la vallesana Lídia Rodríguez, molt superior en la cursa femenina disputada ahir a Caldes

Ilias Fifa (FC Barcelona) i la sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu) són els nous campions de Catalunya absoluts de cros després d'imposar-se ahir en les curses que es van fer a Caldes de Malavella. El triomf de Fifa, primer en el seu palmarès, va ser especialment meritori, ja que va batre en l'esprint l'internacional Ayad Lambadssem (Bikili) i va deixar enrere l'altre favorit, Abdelaziz Merzougui (FC Barcelona), i també el campió d'Espanya dels 3.000 m obstacles, Àngel Mullera (Lloret-la Selva), que corria a casa.

Els atletes del FC Barcelona (Fifa, Merzougui i Ibrahim Ezzaydouni) van marcar el ritme en la cursa absoluta (11 km) masculina. Oughzif, Lamdassem i Mullera, que es va deixar veure sobretot en la primera volta, van decidir seguir els tres atletes blaugrana però sense forçar la marxa.

El primer grup, nombrós, no es va començar a desfer fins que Fifa va fer el primer canvi fort, a falta de dues voltes, en la pujada més exigent del circuit. Lamdassem s'hi va enganxar, igual que els altres dos fondistes del Barça, que es resistien a donar-se per vençuts. Mullera, per la seva banda, va començar a passar-ho malament, però encara va tenir temps per reaccionar en la baixada. Fifa i Lamdassem, però, tenien més cames que ningú, i van anar incrementant la diferència fins que es van plantar a l'arribada per jugar-se el títol a l'esprint. Fifa, més sencer, va confirmar-se com a successor de Carles Castillejo, per davant de l'atleta del Bikila, campió de Catalunya el 2009 i el 2011.

En la cursa femenina (6,6 km) Lídia Rodríguez, campiona per primer cop, va tenir paciència i va esperar a la segona volta per deixar enrere les fondistes de l'AA Catalunya Marta Galimany i Míriam Ortiz. L'atleta del club basc va córrer amb una gran suficiència i serà, sens dubte, una de les líders de la selecció en el campionat d'Espanya per equips territorials, que es farà el 16 de març a Mèrida. Els tres primers classificats de la categoria masculina (Fifa, Lamdassem i Oughzif) també van assegurar-se la classificació per al campionat d'Espanya. La norma preveu que els atletes marroquins, grans dominadors del cros a Catalunya, puguin ser seleccionats si fa tres anys, com és el cas de Fifa, que tenen una llicència catalana.

Caldes, que també va veure com un altre atleta selvatà (Jonathan Romeo) pujava al podi en la categoria promesa, va celebrar per tercer cop en la història el campionat de Catalunya, un dels esdeveniments esportius més antics de Catalunya.