Més esport

El número de la sort

El tretzè lloc d'Adrià Díaz i Sara Hurtado en la final de dansa supera les seves expectatives

El català i la madrilenya van fer la seva millor marca personal amb una puntuació total de 146.97

La tretzena classificació d'Adrià Díaz i Sara Hurtado en la final de dansa queda lluny de ser un mal resultat. Ben al contrari. Els dos patinadors poden sentir-se satisfets del seu debut olímpic, sobretot per les dificultats que han tingut per arribar fins a Sotxi. No tant per haver aconseguit l'últim bitllet olímpic en el torneig de repesca del mundial, sinó sobretot per haver obert camí en una disciplina sense cap precedent en el patinatge artístic espanyol.

Millor marca personal

La classificació aconseguida diumenge per a la final –hi accedien els vint primers– ja era tot un èxit per al barceloní i la madrilenya, que van acabar dotzens i van superar, la seva millor puntuació en el programa curt (55.21), aconseguida en l'europeu de Budapest. Ahir, però, van arrodonir la seva excel·lent actuació en el programa lliure, en el qual van aconseguir una puntuació de 88.39, 6.02 més que en l'europeu de Budapest. Una altra marca personal que va deixar la parella en la tretzena posició final, amb un total de 146.97 punts, i a menys de cinc punts dels deu primers classificats.

La parella va mostrar la seva satisfacció per haver sortit de la pista amb una actuació “neta i sense deduccions”, segons va explicar la patinadora madrilenya. La seva coreografia va començar recreant la relació turmentosa entre el pintor malagueny Pablo Picasso i la francesa Dora Maar, a ritme de la banda sonora de la pel·lícula Surviving Picasso. Tot seguit va sonar una peça de Michael Nyman amb la veu d'Estrella Morente, titulada Le di a la caza alcance, que reprodueix versos de San Juan de la Cruz. “Ens ha costat una mica, però teníem un dia per oblidar-nos de les puntuacions de la part tècnica i no pensar en els resultats, sinó a sortir a disfrutar”, va dir Díaz.

La madrilenya i el català tenen només 21 i 23 anys, respectivament, i un futur esperançador. Ara ja saben què és ser olímpic, però el seu esclat s'ha de produir d'aquí a quatre anys, en els Jocs de Pyeongchang.

Or per als Estats Units

La medalla d'or se la va endur l'actual parella campiona del món, formada pels estatunidencs Meryl Davis i Charlie White. Diumenge ja havien estat els millors en el programa curt (78.89) i ahir van repetir classificació en el lliure (116.63) per acabar amb un total de 195.52 punts. Els canadencs Tessa Virtue i Scott Moir, campions olímpics fa quatre anys a Vancouver es van haver de conformar amb la medalla de plata (190.99), mentre que el podi el van completar la parella russa formada per Elena Ilinykh i Nikita Katsapalov (183.48).

No hi ha hagut deduccions. Estem satisfets i aquesta és la sensació que ens emportem
Sara Hurtado
Anem treballant a poc a poc, però el resultat supera les nostres expectatives
Adrià Díaz
Hi havia pressió però sabíem que si manteníem la nostra connexió i el nostre treball, ens aniria bé

Kuxnir guanya l'aeri

Anton Kuxnir va prolongar el domini de Bielorússia en els salts acrobàtics rellevant en el palmarès el seu compatriota Alexei Grixin. El seu salt va ser valorat amb una nota de 134.50 punts, 24 més que el segon classificat, l'australià David Morris (110.41). La tercera posició va ser per al xinès Zongyang Jia (95.06).

Zubkov i Voevoda destronen els alemanys

La parella russa formada per Alexander Zubkov i Alexei Voevoda va posar fi a l'hegemonia d'Alemanya en la prova a dos de bob masculí i es van penjar la medalla d'or després que fa quatre anys va aconseguir el bronze a Vancouver. El seu temps acumulat en les quatre mànegues –dues diumenge i dues ahir– va ser de 3:45.39, només 66 centèsimes menys que l'equip suís format per Alex Baumann i Beta Hefti. La tercera posició va ser per als nord-americans Steven Holcomb i Steven Langton (3:46.27). Alemanya va participar en
la prova amb tres equips, però el més ben classificat,
format per Francesco Friedrich i Jannis Baecker, només va poder acabar en el vuitè lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)