Més esport

El forat zero

El professional Jordi Garcia Pinto, protagonista en l'espectacular cop de sortida d'un dels grans tornejos europeus, que comença demà al prestigiós camp de Caldes de Malavella del PGA Catalunya Resort

El jugador de Canet d'Adri Jordi Garcia Pinto, líder del circuit Challenge europeu de golf, va obrir de manera simbòlica un dels grans esdeveniments esportius de l'any, l'obert d'Espanya de golf, que comença demà al PGA Catalunya Resort, a Caldes de Malavella, un dels millors camps del continent.

El jugador, que aquest any ha fet 24 anys, va embocar des d'un dels punts centrals del Barri Vell, el pont de Pedra, una bola biodegradable dins un cercle floral situat al bell mig del riu Onyar, a uns 90 m de distància. Ho va fer en el segon intent davant l'eufòria dels que l'envoltaven. El primer va servir, com va dir ell mateix, per mesurar la distància.

El cop va ser la idea que van tenir les institucions gironines per agermanar un dels grans oberts de golf del circuit europeu amb la festa primaveral de Temps de Flors. L'estrella d'aquesta jornada prèvia, doncs, no va ser el castellonenc Sergio Garcia, número 7 del rànquing mundial i un dels millors jugadors de les últimes dècades, sinó Garcia Pinto, que assumeix el rol amb naturalitat i sense ambicions desmesurades. “En aquest torneig no m'hi jugo les garrofes, jugaré sense pressió, per passar-m'ho bé”, indica el jugador, que assolirà la targeta pel circuit europeu si queda entre els 15 primers del circuit Challenge.

El camp de Caldes va ser dissenyat els anys noranta amb l'objectiu que fos en el futur l'escenari de la Ryder Cup. Aquesta competició, que exigeix una inversió més propera a la d'uns Jocs Olímpics que a la d'un torneig de golf, no s'hi ha acabat fent mai, però els 18 forats de l'Stadium Course ha rebut regulament competicions internacionals –és el tercer cop que s'hi fa l'obert d'Espanya– i està considerat, salvant les distàncies, com El Celler de Can Roca en el món del golf.

Garcia Pinto, que s'entrena regularment en el camp, ja sap què és lluitar cos a cos contra grans professionals europeus. El seu segon lloc en l'NH Open de Sotogrande i el tercer en l'obert de Madeira l'han situat en el punt de mira com a figura a l'alça dins el golf espanyol. “No miro el rànquing, tinc una mala experiència en aquest aspecte; simplement vaig torneig a torneig i intento millorar, sobretot en l'aspecte mental”, precisa el gironí, que va començar a jugar al golf amb 4 anys. “El que més em motiva és l'emoció de la competició, no hi ha cap altra sensació com aquesta”, hi afegeix.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va provar d'imitar Garcia Pinto, amb resultats decebedors per als que havien posat alguna esperança en la seves qualitats golfístiques. Després ho va provar el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que va colpejar fort la bola però amb poca punteria.

La recepció als organitzadors i patrocinadors del torneig va tenir lloc al Teatre Municipal. El president de la Federació Espanyola de Golf, Gonzaga Escauriaza, va recordar que l'esdeveniment arribarà per televisió a 200 milions de famílies a tot el món. Els representants de les institucions van remarcar que és un reclam turístic de gran envergadura.

IMPACTE

Les institucions aspiren a convertir el torneig en un reclam turístic

AUDIÈNCIA

Es calcula que el torneig arribarà a 200 milions de famílies per televisió

LES FIGURES

Sergio Garcia lidera una participació amb un grapat de figures mundials

Thomas Björn defensarà el lideratge del circuit

El suec Thomas Björn, que acumula 1,2 milions d'euros en premis aquesta temporada, serà al tee de sortida de Caldes i es presenta com el gran candidat a la victòria al costat de Sergio Garcia (923 mil euros) i Miguel Ángel Jiménez (671 mil). La participació internacional inclou altres il·lustres figures del circuit, com ara el sud-africà Louis Oosthuizen, l'italià Francesco Molinari i el jove irlandès Tommy Fleetwood, així com el barceloní Pablo Larrazábal, vencedor aquest anys a Abu Dhabi. El madrileny Gonzalo Fernández Castaño donarà 100 euros a la fundació infantil Make-A-Wish per cada birdie que emboqui. Molts jugadors participara en el Pro-Am d'avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)