Handbol

El Castelldefels segella la seva permanència a l'elit

Handbol. L'equip de Dolo Martín ha fet un final de curs brillant amb dues victòries consecutives. L'èxit català femení es duplica, perquè el Granollers ha obtingut un ascens històric

L'handbol català femení ha viscut un cap de setmana pletòric. L'Esportiu Castelldefels va certificar dissabte la permanència a la divisió d'honor, la màxima categoria, mentre que el Granollers va guanyar la fase d'ascens que es va jugar a Oviedo i puja per primera vegada en la seva història a la màxima categoria. El club serà l'únic, per tant, amb representació masculina i femenina a l'elit.

Amb una plantilla jove i amb futur, el conjunt de Castelldefels que dirigeix Dolo Martín i que apadrina i patrocina el jugador del Barça Víctor Tomàs –la portera noruega Hege Bolstad és la seva parella–, va segellar l'èxit amb dos triomfs en la dues últimes jornades. En la penúltima va derrotar el Cleba Lleó (25-20) i dissabte va derrotar el Mecalia Guardés a domicili (19-20), tot i que si hagués perdut també s'hauria salvat, perquè l'Adesal Còrdova va perdre a la pista del Gran Canària (31-28). El Castelldefels, però, depenia d'ell mateix i amb el triomf va evitar qualsevol patiment.

Precisament Bolstad i també Alba Royo deixen l'equip i ja van rebre l'homenatge de l'afició a Can Vinader fa dues jornades en l'últim partit a casa. La màxima golejadora de la temporada ha estat Anna Manaut, amb 118 gols. La segueixen les internacionals júnior Sara Gil (113) i Judith Sans (103).

L'Adesal Còrdova i el Kukullaga Etxebarri han estat finalment els dos equips descendits, i el campió ha estat el Bera Bera, que ha revalidat el títol. L'èxit del Castelldefels és notable en el context d'un equip amateur que la temporada passada va haver de recórrer als despatxos –la renúncia d'un equip– per mantenir-se. L'equip de Dolo Martín ha fet un final de temporada esplèndid i ha obtingut el premi merescut de la permanència, a pesar dels entrebancs, com la lesió d'Emma Boada.

Gran èxit vallesà

El Granollers va esmicolar tots els pronòstics en la fase d'ascens. En la semifinal es va carregar el Mavi Nuevas Tecnologías de Gijón per onze gols de diferència (29-18), un correctiu sever. En la final, ja amb l'ascens consumat, les vallesanes van derrotar l'Asisa Màlaga Costa del Sol, conjunt que també va pujar a divisió d'honor. L'equip de Carlos Viver va controlar sempre el partit i la reacció final de les andaluses va ser inútil (26-24).

EL CONTEXT

L'any passat va seguir a dalt per una renúncia i ara s'ha salvat de ple dret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)