Més esport

Roselló, Bes i Picas, els tres reis de la Cerdanya

Curses de muntanya. Eugeni Roselló va revalidar el triomf en la VCUF, de 214 quilòmetres. Toti i Núria també repeteixen triomf en la prova de 87 i són nous campions de Catalunya

La jornada reina de la Volta Cerdanya Ultrafons va proclamar Toti Bes i Núria Picas com a campions de Catalunya d'ultraresistència. La cursa VCT va tenir 87,5 quilòmetres de recorregut entre Alp i Puigcerdà, amb un desnivell positiu de 4.410 metres i negatiu de 4.365 metres.

El corredor gironí va tardar 8 hores, 18 minuts i 15 segons a fer tot l'itinerari. Només un minut després va arribar a la meta Gerard Morales (8h19:27), i va completar el podi Juan María Jiménez (9h11:34). La campiona femenina va ser la berguedana Núria Picas, que va inscriure's a la cursa a última hora. El seu temps va ser de 9 hores, 49 minuts i 51 segons. El final de la VCT va coincidir amb el final de la VCUF, la cursa més llarga d'aquest esdeveniment, amb 214 quilòmetres i sortida i arribada a Puigcerdà. El vencedor va ser el mateix que el de l'any passat, Eugeni Roselló, que va acabar el traçat amb 32 hores, 17 minuts i 38 segons. Una mitja hora després va arribar el canari Iván Galván (32h45:08), que va acabar segon, i es va assegurar el tercer lloc Alfredo Corralero (33h36:49), que corria per primer cop una cursa d'ultraresistència. Ahir també es va disputar la Cursa Popular de Muntanya Cerdanya, de 13 quilòmetres, en la qual van participar uns dos-cents corredors. Marc Pérez va coronar el podi, seguit d'Uri Galvany i Sergi Rio.

La Volta Cerdanya Ultrafons tancarà avui el seu llarg programa –va començar el cap de setmana passat– amb un altre dels plats forts, la Cursa de Muntanya Cerdanya. La prova, de 37,5 quilòmetres, tindrà la participació de Marc Pinsach, vencedor de l'edició de l'any passat ex aequo amb Kilian Jornet, que aquest any serà absent perquè és al McKinley intentant fer-hi el rècord d'ascensió. El corredor de Cassà de la Selva ja va guanyar la setmana passada la Verticalp, amb el mateix temps que Nil Cardona.