Més esport

Bonavista i Roca tanquen la VCUF

Curses de muntanya. 400 participants van córrer ahir l'última prova de la Volta a la Cerdanya d'Ultrafons

Mario Bonavista i Emma Roca van ser els vencedors de la cursa de muntanya de la Cerdanya, de 37 quilòmetres i un desnivell positiu superior als 2.000 metres amb sortida a la Tor de Querol i arribada a Puigcerdà. 400 corredors per superar el miler en més d'una setmana de proves, que es va iniciar el 31 de maig amb la VerticAlp –una cronoescalada d'Alp a la Tossa d'Alp– i que, a més de la cursa solidària Sumant Capacitats a Llívia de l'endemà, es van fer diverses proves al llarg de la setmana als centres escolars de la comarca abans del plat fort de dissabte, amb les proves de 214 quilòmetres –la sortida va ser divendres–, 87 (campionat de Catalunya de curses d'ultraresistència) i 13, la popular. La VCUF ha col·laborat aquest any amb dos projectes destinats a les persones afectades per la malaltia coneguda amb el nom de pell de papallona i per la síndrome de Down.

Clausura

3h20:30 és el temps que va fer Bonavista, el vencedor de la cursa d'ahir, que va acabar amb un minut de marge respecte a Marc Pinsach (3h21:46), que ja va ser segon també en la prova inaugural darrere de Nil Cardona. Pere Aurell (3h26:23) va ser tercer. En la categoria femenina, el triomf va ser per a Emma Roca, que ja va col·laborar en la prova solidària, amb 4h07:36. El podi el van completar Lola Peñarrocha (4h11:55) i Rosa Valls (4h12:54). Puigcerdà va ser un bullici, ahir, perquè, mentre anaven arribant els corredors de la cursa de muntanya, l'organització de la VCUF va fer la cerimònia d'entrega dels trofeus de totes les proves disputades, al costat del campanar, recentment remodelat. L'organització va fer una valoració molt bona de les curses, tant pel bon temps com per la satisfacció dels participants amb els recorreguts.

CONSOLIDADA

1.000
corredors
van participar en la tercera edició de la VCUF entre totes les curses de la setmana.