Més esport

Esports d'aventura

Buscant una fita impossible

L'esportista de resistència Pep Sánchez va iniciar ahir la prova individual per fer el Bike Ride Costa Brava, amb un recorregut de 313 quilòmetres, en menys de 30 hores sense aturar-se. Avui a les 18 h està previst que arribi a Mataró

Pep Sánchez (Àvila, 1977) és mosso d'esquadra i viu a Barcelona. Fa quinze anys va començar a practicar BTT a nivell de competició. “No en vaig tenir prou amb això i vaig provar altres esports d'aventura: curses de muntanya, caiac, escalada, natació...” Així és com va arribar a fer les proves més dures que hi ha (Ironman, Ultraman, triatló, Titan Desert...). La satisfacció que pot donar haver fet una cursa de resistència és molt gran, pràcticament inexplicable, i a en Pep el fa voler anar més allà dels seus límits i provar competicions més complicades. Aquesta satisfacció va fer que creixés la passió d'en Pep pels esports de resistència. Més de 40 proves extremes arreu del món que atempten contra la fortalesa mental i física. Però no en té prou. Ahir va començar un repte nou, un d'aquells que semblen impossibles de realitzar: 313 quilòmetres en bicicleta de muntanya en menys de 30 hores amb 7.500 metres d'ascensió positiva. El repte es du a terme al Bike Ride Costa Brava. Aquest circuit està pensat perquè es facin entre quatre i set etapes. Hi ha tres parts diferenciades al llarg dels més de 300 quilòmetres. El recorregut comença a Mataró en direcció al Montseny per travessar-lo de punta a punta. És el tram més dur pel terreny muntanyós que presenta, però ell el va fer de dia i quan estava més fresc. La segona part comprèn una ruta per pobles de la Costa Brava des de Girona fins a Tossa de Mar de més de 100 quilòmetres i l'ha fet durant la nit. Ho ha escollit així perquè “és el menys perillós per si hi ha caigudes o qualsevol contratemps”. El tercer tram torna a ser un terreny de muntanya i “és el més difícil”, segons ens va dir ell, no per la qualitat del recorregut, sinó perquè en Pep ja fa moltes hores que pedala i encara li falten bastants quilòmetres per arribar a la meta, que és a Mataró. Entre els tres trams, Pep Sánchez només ha tingut temps per fer dues aturades breus. Ho ha aprofitat per menjar amb plat i mirar l'estat de la bici. La primera va ser a Girona i la segona a Tossa de Mar.

Sol, però acompanyat

El repte que s'ha proposat l'esportista català és individual, però no està sol. Una furgoneta l'acompanya al llarg del trajecte. Hi ha un mecànic que l'ajuda en cas que tingui problemes greus a la bicicleta que l'esportista no pugui solucionar. També el segueix un fisioterapeuta per si en Pep té algun problema físic o necessita algun massatge. També és amb ell una productora per realitzar un reportatge audiovisual de l'aventura.

Repte en línia

No només disposa de la companyia de l'equip. Aquesta prova té la total col·laboració dels seus seguidors a les xarxes socials en els comptes de Facebook, Twitter i Instagram d'en Pep amb el hastag #313NEVERSTOP. El seu equip ha anat actualitzant la seva situació. Algun dels seus seguidors han expressat el desig d'acompanyar l'esportista per alguns trams amb la seva pròpia bicicleta. Això és possible gràcies al Tracmove, un dispositiu que porta en Pep i que permet seguir el punt exacte on és a cada moment a través d'internet. La consecució d'aquest repte permetrà a en Pep “preparar millor altres proves de resistència” que tingui en un futur i assolir resultats més positius en les fites que es proposi més endavant.

313
quilòmetres
de recorregut.
30
hores
és el límit de temps que s'ha fixat.
7500
metres
d'ascensió positiva té el circuit Bike Ride Costa Brava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)