Més esport

Jornet i Orgué, campions del món de la cursa vertical

Curses de muntanya. Els dos catalans van fer el rècord de la prova

La primera jornada del mundial de curses de muntanya va acabar amb Kilian Jornet i Laura Orgué com a campions en la cursa vertical (3,8 km i 1.000 m de desnivell). El corredor cerdà va fer un nou rècord de la prova (34:18), malgrat que no se sabia quin podria ser el seu rendiment, atès que l'últim mes l'ha passat fora de la competició perquè era al McKinley. “Pensava que no em trobaria tan bé, però en els primers 400 metres he vist que ja atrapava gent”, va explicar Jornet, que va superar en 18 segons l'italià Bernard Dematteis. L'excampió del món Agustí Roc va acabar 12è (37:03). La igualadina també va fer el rècord de la prova (41:29) i es va imposar per només vuit segons a l'americana Stevie Kremer. En la prova de llarga distància (80 km), Núria Picas sortia entre les favorites, juntament amb la sueca Emelie Forsberg i la neozelandesa Anna Frost. La berguedana, però, es va veure obligada a retirar-se en el quilòmetre 30. La victòria se la va endur Forsberg, amb un temps de 12h38:49, mentre que el vencedor masculí va ser l'espanyol Luis Alberto Hernando (10h25:52). Demà es disputarà la prova de marató.