Atletisme

David Storl o la supremacia en el cercle de pes

Atletisme. En la jornada inaugural també es disputa la final dels 10.000 m femenins, amb les catalanes Gema Barrachina i Lídia Rodríguez

En la jornada inaugural es posaran en joc els dos primers títols i les sis primeres medalles de l'europeu, el pes masculí i els 10.000 metres femenins. Si en el cercle de llançaments hi ha un candidat claríssim, el colós alemany David Storl, en la cursa de fons el pronòstic es presenta molt més obert. El prodigi germànic, que amb només 24 anys ja és capaç d'acreditar dos títols mundials i un subcampionat olímpic, defensa el títol d'Hèlsinki i a més té en disposició les set millors marques del rànquing europeu si es comptabilitzen les dues últimes temporades. En les quatre competicions del mes de juliol va superar els 21,80 metres, i en el The Mall de Londres va aconseguir la seva marca personal, al llindar dels 22 metres (21,97 m). Per a la delegació estatal, hi ha un fet insòlit, que és la presència de tres participants: el malagueny Borja Vivas, el quart en el rànquing europeu de l'any amb 21,07 m; el basc del FC Barcelona Carlos Tobalina, i el cubà nacionalitzat espanyol Yioser Toledo.

En els 10.000 metres no hi faltaran la campiona i la subcampiona de l'última edició, la portuguesa Dulce Felix i la veterana britànica Jo Pavey (40 anys), però les millors marques del curs són per a la belga d'origen etíop Almensch Belete (31:43.05) i la francesa Clémence Calvin (31:52.86), que es va imposar en la copa d'Europa. Entre les participants hi haurà dues catalanes, Gema Barrachina i Lídia Rodríguez, que per marca figuren en onzena i vintena posició respectivament entre les 26 inscrites. Barrachina va ser catorzena en els 5.000 m de l'europeu de Barcelona 2010 –el del 2012 se'l va perdre per lesió– i Rodríguez ja es va classificar en onzè lloc dels 10.000 m d'Hèlsinki.

Debuts de Mullera, Estela i Viles

Abans de les dues finals, hi haurà l'estrena dels tres primers catalans en el campionat, Àngel Mullera, Estela Garciai Eduard Viles, que en la sessió matinal i a primera hora de la tarda disputaran les eliminatòries de 3.000 m obstacles i 100 m, respectivament. El lloretenc haurà de demostrar a la pista que arriba a la cita ben preparat, una circumstància que va quedar en dubte després del quart lloc en l'estatal d'Alcobendas. Si competeix al nivell de l'any passat no hauria de tenir problemes per accedir a la final (cinc primers i cinc millors temps). Més complicat ho tindran Eduard Viles i, sobretot, Estela Garcia, en 100 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)