Ciclisme

La llegenda encara no ha acabat

Ciclisme. Josep Antoni Hermida corre aquesta tarda la cursa del mundial de BTT, un any després del bronze

Josep Antoni Hermida corre avui al migdia la cursa de camp a través del campionat del món de BTT, que es disputa a Hafjell (Noruega). És l'última competició de l'any per al cerdà, que fa un any va guanyar la medalla de bronze en la cursa disputada a Pietermaritzburg (Sud-àfrica) i el 2010 l'or a Mont-Sainte-Anne (Canadà). Són dos dels millors resultats que ha obtingut Hermida en els campionats del món –va aconseguir un altre bronze individual, el 2005 a Livigno (Itàlia)–, que, juntament amb les seves actuacions als Jocs –plata a Atenes, quart a Sidney i Londres i desè a Pequín–, fan que la seva trajectòria es pugui qualificar de llegendària a l'equador de l'olimpíada de Rio i després de tancar en setè lloc en la general la copa del món de BTT amb 36 anys acabats de fer. Quan es disputin els Jocs, el gran objectiu d'Hermida, farà vint anys que el català va guanyar el seu primer títol mundial, a Cairns (Austràlia) i en la categoria júnior –el 2000 va guanyar-lo a Sierra Nevada en la categoria sub-23, també. No parteix entre els favorits al triomf –són Nino Schurter i Julien Absalon– però sí que surt a totes les travesses per ocupar els primers llocs i, fins i tot, repetir medalla.

Desè lloc en la cursa de relleus

b.s.

Hermida va prendre part dimecres en la cursa de relleus, la prova amb la qual s'obren tradicionalment els campionats del món i en la qual corren un ciclista de la categoria elit, un júnior, un sub-23 i una noia. Hermida va cobrir el primer relleu –cada selecció escull la seva estratègia– i va situar l'equip estatal en les primeres posicions des de l'inici i, de fet, va passar el relleu a Pablo Rodríguez (sub-23) quan anava en quarta posició i a 11 segons del líder, Suècia. L'equip espanyol va pujar fins al quart lloc i, amb Javier Jiménez (júnior), el primer. Rocío Martín va fer l'últim relleu i la posició final va ser la desena.